Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vážna dopravná nehoda: Po zrážke viacerých osobných a nákladných áut sa zranilo 5 ľudí
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda: Po zrážke viacerých osobných a nákladných áut sa zranilo 5 ľudí

KÚTY / Vážna dopravná nehoda sa stala na Záhorí, len niekoľko metrov od výjazdu z diaľnice D2. Neďaleko Kútov sa zrazili 4 autá a zranilo sa 5 ľudí, z toho 4 vážne. Na pomoc prileteli dva vrtuľníky a štyri sanitky. Cestu uzavreli na niekoľko hodín.

Nehoda sa stala ešte dopoludnia na hlavnom ťahu len pár metrov od diaľnice D2. Podľa zistení TV JOJ má byť pravdepodobne vinníkom vodič osobného vozidla. Auto značky Mazda zišlo do protismeru a následne sa zrazilo s kamiónom. Vodič nákladiaku, ktorý prevážal štrk, mal po náraze dostať šmyk. Vzápätí došlo k zrážke s ďalšími dvomi osobnými autami. Kamión sa prevrátil na strechu a s ním aj časť stavebného materiálu.

Na mieste museli zasahovať ako pozemní tak aj leteckí záchranári. "Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy si na mieste prevzala 56-ročného vodiča, ktorý pri zrážke utrpel poranenie hrudníka a vnútorných orgánov. Vo veľmi vážnom stave bol transportovaný na urgentný príjem do Ružinova," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE. Na miesto nehody priletela aj ďalšia posádka z Nitry, ktorá si prevzala 20-ročného muža so zlomenou nohou. "V stabilizovanom stave bol prevezený na bratislavské Kramáre," uviedla Hopjaková.

Úsek bol na niekoľko hodín obojsmerne neprejazdný. Policajti museli úplne uzavrieť zjazd z diaľnice D2 smerom na Kúty a hlavný ťah od obce Kúty na Moravský Sv. Ján. "Podľa prvotných informácií sa z doposiaľ nezistených príčin zrazilo viacero osobných a nákladných vozidiel. Z miesta hlásia aj zranené osoby," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Presné príčiny ako aj okolnosti dopravnej nehody ešte stále vyšetruje polícia. "Senický vyšetrovateľ udalosť rieši v súvislosti s trestným činom ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy," uzavrela Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy