Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Polícia obvinila dvoch mužov pre prípravu vraždy policajta. Motívom mala byť pomsta
Zdielať na

Polícia obvinila dvoch mužov pre prípravu vraždy policajta. Motívom mala byť pomsta

BRATISLAVA / Plánovanú vraždu pripravovala dvojica mužov na trnavského policajta. Motívom mala byť práve jeho práca. Vyšetrovateľ už oboch obvinil. Jeden z nich je dokonca vo väzení.

Ešte v utorok, 15. augusta, dopoludnia prehľadávali desiatky policajtov okolie vedľa cesty vedúcej z Leopoldova do Hlohovca. Popoludní sa k nim pripojili aj vojaci. Práve na tomto úseku mal policajt, ktorého sa chceli zbaviť, pracovať. Motívom mala byť pomsta za to, že ich zastavoval, keď ich videl ísť autom. Pravidelne mali totiž šoférovať bez vodičského preukazu. "Ten motív je pre mňa až zarážajúci. Je to riadne plnenie služobných povinností toho policajta," uviedol policajný prezident Štefan Hamran na stredajšej (16.8.) tlačovej konferencii.

Ide o dvoch mužov. Petra B., ktorého policajti v utorok aj za pomoci donucovacích prostriedkov zadržali a v súčastnosti je vypočúvaný a Romana Č. Pre trnavských policajtov je dobre známy. V minulosti bol už totiž odsúdený za drogovú aj násilnú trestnú činnosť. "Táto osoba je momentálne vo výkone trestu odňatia slobody, kde si odpykáva trest za drogovú trestnú činnosť. Bol jej uložený nepodmienečný trest odňatia slobody vo výške 4 roky a 4 mesiace," priblížil Hamran.

Polícia zároveň vykonala štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov. Podľa portálu tvnoviny.sk si dvojica údajne zadovážila výbušninu, ktorú plánovala dať policajtovi pod auto. Výbuch chcela uskutočniť v čase, keď policajt nasadne do auta. Ešte začiatkom roka ju mal jeden z obvinených vyhodiť vedľa cesty. Preto desiatky policajtov a vojakov prehľadávali okolie cesty. "Bol zaistený dôkaz. Teraz by som nechcel špecifikovať, o aký konkrétny druh dôkazu ide. Je to vecná stopa, ktorá bola zaistená a zaslaná na KEU na ďalšie skúmanie," povedal Hamran.

​No to, či ide skutočne o nástražný výbušný systém, ako aj to, akú dlhú dobu tam bol, zatiaľ nepovedali. "V skutočnosti sa nie je možné vyjadriť, pretože teraz prebiehajú výsluchy obvinených a svedkov. Tým, že by sme niečo viac zverejnili, by sme mohli ovplyvniť ich výpoveď," uviedol Ľubomír Danko, riaditeľ NAKA.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy chránenej osoby. Ak sa preukáže, že dvojica skutočne vraždu policajta pripravovala, hrozí im až 25 rokov za mrežami, prípade aj doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy