Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exprezident Schuster v divokej Kanade. Pozrite si video!
Zdielať na

Exprezident Schuster v divokej Kanade. Pozrite si video!

Rudolf Schuster zažil v kanadskej prírode veľké dobrodružstvo – nakrútil si jednu z najväčších šeliem našej planéty.

Za jeden mesiac prešiel Rudolf Schuster až 20-tisíc kilometrov! Nebolo to však lietadlom. "Prešli sme ich autobusom. Samozrejme obývacím," vysvetľuje bývalý prezident.

Nebolo to vôbec jednoduché. Priemerne prešla štvorčlenná posádka za deň 602 kilometrov.  Slovensko-kanadské osadenie sa chcelo totiž zastaviť vo všetkých cieľoch, ktoré si vytýčilo.  A aby bolo úplne všetkým jasné, že to myslia vážne, dali si aj názov – „Od Atlantiku pod Pacifik.“

Známy milovník prírody ani tentoraz nevynechal návštevu národných parkov. Pritom natrafili na niekoľko kuriozít, ktoré súviseli so Slovákmi a ktoré sa zapísali do dejín mladučkej Kanady.

Ide o najvyšší vrch pohoria Yellowheadu v kanadskej provincii Alberta. Zaujímavé na ňom je, že ho nazvali Slováci. Má názov „Obed.“ A exprezident vysvetľuje aj, ako k takémuto názvu prišlo. „Chlapci, ktorí tam stavali železnicu si zrazu povedali: Tak a teraz si dáme obed.“

Aj tentokrát stál bývalý prezident zoči voči medveďom, keďže stretnúť ich v Kanade nie je ničím výnimočným. Stretol sa tu aj s medvedím mužom. Ten medzi medvede chodí a vôbec sa obávaných lesných tvorov nebojí.

Podľa Jozefa Kačmáryho medvede žrali Schusterovi priamo z ruky. „To som nechcel veriť,“ vysvetľuje muž, ktorý sa netají tým, že tieto šelmy patria medzi jeho obľúbené zvieratá. Priznal, že sa v rezervácii boli aj mohutné medvede grizly.


Zväčšiť mapu

Zdielať na

Najčítanejšie správy