Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Podpálil ženu. Odkrúti si vyše 20 rokov basy
Zdielať na

Podpálil ženu. Odkrúti si vyše 20 rokov basy

Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

Fero z pomsty polial horľavinou matku svojich vnukov a podpálil ju.

Odvolací senát Najvyššieho súdu tento vysoký trest dnes potvrdil. Fero si ho odkrúti v najprísnejšom väzení. 

Tragédia sa stala v máji minulého roku v rodinnom dome vo Veľkom Blhu, v ktorom bývala 31-ročná Mariana s dvoma maloletými synmi a matkou Jolanou. Fero vošiel do domu, zamkol vchodové dvere a kľúče odhodil. V kuchyni potom chytil Marianu pod bradu a pýtal sa, “či si to rozmyslela“.

Keď mu povedala, že nemá čo, tak polial horľavou kvapalinou Marianu, jej matku aj seba. Keď zakričal „všetci zdochnete“ a fľašou sa zahnal smerom k posteli, kde ležali deti, matka mu ju vytrhla a ušla s ňou cez okno na terasu, kde ju zahodila a privolala pomoc. Medzitým František Marianu podpálil.

Napadnutá žena utrpela popáleniny na 23 percentách tela, najmä tváre, krku, pliec a iných častí. Žena plamene na svojom tele duchaprítomne zahasila sama vodou z vedra. Podľa súdneho lekára si tým zachránila život, no zo zranení sa už nikdy definitívne nevylieči.

Podľa súdu František nie je „klasický“ kriminálnik. Do problémov sa dostal preto, že emočne nezvládol situáciu a na Marianu zaútočil z pomsty, lebo ho odmietla. Podľa znalcov i senátu tragédiu odštartovala odmietavá esemeska.

Zdielať na

Najčítanejšie správy