Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Znásilnenie Barbory (†20). Svedkovia opísali jej posledné chvíle
Zdielať na

Znásilnenie Barbory (†20). Svedkovia opísali jej posledné chvíle

Zdroj: Flickr/ilustračné

Po znásilnení dievča zomrelo na smetisku na podchladenie.

Pred senátom Okresného súdu Košice I sa dnes uskutočnilo hlavné pojednávanie v prípade znásilnenia s následkom smrti v rómskej osade Rudňany v okrese Spišská Nová Ves z decembra 2005.

Už v máji 2007 boli uznaní vinnými zo znásilnenia dvadsaťročného dievčaťa Kristián (31) a Bohuš (20). Tí z garáže, kde bola v plnom prúde diskotéka, násilím odvliekli opitú mladú ženu. Namierili si to s ňou k smetisku, kde ju vyzliekli a znásilnili. Dvadsaťročná Barbora po znásilnení ostala nahá ležať na mieste a zomrela na podchladenie.

Kristiánovi súd vymeral desaťročný trest odňatia slobody, ktorý si odpykáva. Bohuš pôjde do väzenia na štyri roky a v prípade 25-ročného Šimona súd dospel k záveru, že skutok nespáchal. S tým nesúhlasil Bohuš a ani prokurátor, ktorý sa odvolali. Krajský súd neskôr rozsudok v niektorých bodoch zrušil a prvostupňovému súdu nariadil doplniť dokazovanie.

Okresný súd dnes opätovne vypočul dvoch svedkov z rómskej osady. Jednu svedkyňu vypočuť nemohol, pretože mala pri sebe neplatný preukaz totožnosti. Ďalší predvolaní svedkovia sa nedostavili. Senát odročil pojednávanie na 30. septembra za účelom doplnenia dokazovania a vypočutia ďalších dvoch svedkov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy