Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aktualizované! Poprava topoľčianskeho podnikateľa. Sledujte exkluzívne video
Zdielať na

Aktualizované! Poprava topoľčianskeho podnikateľa. Sledujte exkluzívne video

"Keď ho vyťahovali policajti z auta, ešte chrčal a povedal, že to určite neprežije," povedala svedkyňa.

Podľa informácií nášho redaktora Krimi Novín TV JOJ Juraja Hajdina oktáviu farby zelenej metalízy (na druhom obrázku) odstavili útočníci včera okolo obeda na Duchonke, blízko Topoľčan.

Ako ďalej zistil reportér TV JOJ auto páchatelia ukradli minimálne deň pred útokom a mali ho pripravené na akciu. Po útoku sa vrátili na Duchonku, kde voz odstavili, podpálili a odišli pravdepodobne na čiernom VW Passate.

Podľa agentúry SITA Zavraždený podnikateľ Jozef Mišenka mal dnes stáť pred Okresným súdom v Trenčíne. Spolu s Miroslavom M. bol obžalovaný z vydierania.

K prestrelke prišlo na Mojmírovej ulici v blízkosti firmy Tozan. Tá patrí strýkovi zavraždeného podnikateľa, s ktorým sa však Mišenka podľa reportéra TV JOJ Marcela Diana už dlhší čas nestýkal.

TV JOJ

Jozef sa nachádzal asi kilometer od svojho domu a šoféroval Mercedes, ktorý patril jeho družke. Ako potvrdila televízii jedna zo svedkýň úkladnej vraždy je možné, že auto už niekto dlhší čas sledoval. "Keď videl, že je zle, tak pridal. Potom ho začali strieľať," objasňuje okoloidúca.

Reportérka Diana Pavlisová uviedla, že hlasnú streľbu počuli aj obyvatelia pokojnej topoľčianskej štvrte. Všade bolo veľa krvi a v aute videli nehybné telo muža. Na zemi sa váľali náboje.

"Keď ho vyťahovali policajti z auta, ešte chrčal a povedal, že to určite neprežije," dodáva ďalej svedkyňa. Potom ho previezli do topoľčianskej nemocnice. Okolie uzavreli muži v nepriestrelných vestách a nikoho do areálu nemocnice nevpustili.

"Smrteľná bola jedna z rán do hlavy. Lekári sa ho pokúšali aj resuscitovať," vysvetlil pre televíziu JOJ Emil Duleba, námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť topoľčianskej nemocnice. Zachrániť sa ho však už nepodarilo.

Obeť útoku? Muž so zlou povesťou...

Podnikateľ známy v Topoľčanoch ako muž s pochybnou minulosťou bol vo väzbe pre ekonomickú trestnú činnosť. Podľa reportéra Rasťa Striška ľudia z jeho okolia tvrdia, že figuroval v istých kruhoch ako mafián. Osoby, s ktorými mal konflikt hovoria, že mal pod kontrolou niekoľkých policajtov.

V júni 2008 podnikateľa uniesli traja muži v policajných uniformách pri obci Chlebany. Od jeho družky vtedy žiadali výkupné tri milióny eur.

V auguste minulého roka vybuchla v Topoľčanoch fabrika, ktorej spolumajiteľom bol brat zavraždeného M. J. Ako potvrdil vtedajší policajný šéf Ján Packa výbuch spôsobil muž, ktorý trhavinu priniesol do objektu a po explózii zahynul. Najťažšie zranenia utrpela družka podnikateľa Katarína. Medzi zranenými bola aj jeho matka Zuzana. Článok tu.


Zväčšiť mapu

Zdielať na

Najčítanejšie správy