Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hanba za hranicami. Slovák vykradol parížsku autodielňu
Zdielať na

Hanba za hranicami. Slovák vykradol parížsku autodielňu

Zdroj: TV JOJ

"Viliam" pripravil autodielňu o viac než 25 tisíc eur!

"Ukradol nám počítače, kosačku aj auto, ktoré patrilo klientovi. Zistili sme to dnes ráno a sme z toho v šoku," hovorí otrasená majiteľka autodielne. Pred dvoma mesiacmi tu totiž zamestnala ďalšieho Slováka - muža, ktorý sa predstavil ako Viliam Fiala z Banskej Bystrice. Mal so sebou výučné listy, odborné školenia aj životopis.

Už niekoľko hodín však majiteľka aj Viliamovi spolupracovníci vedia, že ide skôr o podvodníka a zlodeja než o údržbára. Začiatkom týždňa ho prepustili z pracovného pomeru. Odišiel z bytu v skorých ranných hodinách. A jeho spolupracovníci zrazu zistili, že nemôžu začať pracovať. Počítače a drahé programy na diagnostiku áut im chýbali. Zmizli im aj LCD monitory a úplne nová kosačka.

"Musel s ním niekto byť. Poznal kód od bezpečnostného systému. Určite to ukradol on," povedal pre TV JOJ jeden zo zamestnancov autodielne. U Viliama našli vyrezaný úkryt, dieru v stene a mapu. Podľa okradnutej majiteľky ušiel aj s vecami do anglického Belfastu alebo do Írska. "Všetky doklady, ktoré používa, sú zrejme falošné, tvrdí to polícia," dodáva majiteľka.

Podľa informácií TV JOJ nebude zrejme zlodej cestovať leteckou dopravou. S falošnými dokladmi by totiž neprešiel letiskovou kontrolou.

Najčítanejšie správy