Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Váh vyplavil telo utopeného 11-ročného Nikolasa
Zdielať na

Váh vyplavil telo utopeného 11-ročného Nikolasa

Zdroj: TV JOJ

Chlapec sa šiel ešte 5. júla kúpať s kamarátmi a začal sa topiť.

Po jedenástich dňoch sa skončilo pátranie po 11-ročnom Nikolasovi zo Šale, ktorý sa utopil v rieke Váh. Dnes našli jeho telo.

Záchranári zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia spolu s hasičmi a potápačmi ho zbadali približne päť kilometrov od miesta, kde chlapec zmizol pod hladinou rieky.

„Prepátrali sme zhruba sedemkilometrový úsek od Šale smerom na vodné dielo Selice. Až keď sme sa vracali naspäť, zbadali sme na hladine plávať telo, ktoré voda vyplavila,“ informoval riaditeľ kynologickej záchrannej služby Alexander Berek. Prípad vyšetruje polícia.

Nikolas sa v Šali v pondelok 5. júla spolu s ďalšími troma chlapcami išiel kúpať, nevedel však plávať.  Vošiel do Váhu a začal sa topiť. Jeho kamaráti mu nedokázali pomôcť, prúd rieky bol silný. Topiacemu sa chlapcovi plával na pomoc muž, ktorý sa nachádzal v čase nešťastia neďaleko. Chlapec však zmizol pod hladinou, muž ho už nenašiel.

Ešte v ten deň sa začalo pátranie po zmiznutom dieťati. Nebolo úspešné napriek tomu, že Povodie Váhu znížilo hladinu rieky. V ďalších dňoch prišli na pomoc špeciálne vycvičené psy na vyhľadávanie utopených. Jeden zo psov označil približne 800 metrov od miesta nešťastia lokalitu, kde zacítil ľudský pach. Záchranári však telo až do dnešného dňa nenašli.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy