Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hlohovec sa rozlúčil so Simonkou
Zdielať na

Hlohovec sa rozlúčil so Simonkou

Na poslednej rozlúčke s dcérkou chýba jej mama Martina

Smútila celá rodina, ale aj mnoho cudzích ľudí. Medzi najbližšími príbuznými Simonky chýbala jej matka Martina, ktorá je hospitalizovaná na psychiatrickej klinike v Pezinku. Jej prítomnosť na pohrebe si neželali ani rodičia jej manžela.

K bielej rakvičke Simonky prinášali dospelí i deti kvety aj hračky. Všetci sa s ňou lúčili s plačom.

Trojročná Simonka Švecová sa stratila minulý pondelok v Hlohovci. Odvtedy ju hľadali vo vode, na suchu aj vo vzduchu. Policajti prečesali celé mesto, park, les aj kadejaké opustené miesta.

Mama Simonky sa vo svojich výpovediach stále viac zamotávala. Vyrukovala až s niekoľkými verziami zmiznutia dievčatka. Pôvodne tvrdila, že sa Simonka stratila z ihriska okolo 20:30 a o deviatej ju začali hľadať.

Dieťa napokon našli mŕtve na piaty deň ráno asi dva kilometre od Hlohovca. Správcovia povodia Váhu na úsekoch, kde dievčatko záchranári a policajti hľadali, zabezpečili zníženie hladiny rieky. Dievčatko napokon našli zakliesnené medzi konármi. Na tele mala niekoľko menších zranení.

V prípade zatiaľ nepadli žiadne obvinenia. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin opustenia dieťaťa. Prípad je však stále v štádiu vyšetrovania a existuje možnosť, že skutok bude prekvalifikovaný.

Predbežné výsledky pitvy odhalili, že dievčatko sa utopilo, pričom cudzie zavinenie sa nepreukázalo. Či Simonka spadla do Váhu náhodou, alebo jej pomohla matka Martina, vie dnes už len ona sama.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

TV JOJ

Zdielať na

Najčítanejšie správy