Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pohrebná služba prišla po telo nebohého, nakoniec bol živý. Dcéra otca už oplakala
Zdielať na

Pohrebná služba prišla po telo nebohého, nakoniec bol živý. Dcéra otca už oplakala

LEVICE / Dcére 69-ročného dôchodcu oznámili, že v nemocnici jej otec zomrel. Napokon sa však po viac než 24 hodinách ukázalo, že išlo o omyl. Rodina už vybavovala aj pohreb. O všetkom sa dozvedeli až potom, čo do nemocnice v Leviciach prišla po telo pohrebná služba.

Pán Ľudovít žije v domove dôchodcov. Keďže mal zdravotné problémy, rodinu minulý týždeň informovali, že bol prevezený do nemocnice na interné oddelenie. V nedeľu im telefonovali, že zomrel, a zariadenie to následne oznámilo rodine. "Že vlastne otec je mŕtvy, že aby som prijala úprimnú sústrasť," povedala dcéra dôchodcu.

Otcovi pripravila dcéra oblek do rakvy, na druhý deň išla do pohrebnej služby a poverila ich vybaviť veci, ktoré sa týkajú poslednej rozlúčky. Následne mali ísť po telo zosnulého. Pohrebná služba zistila, že v márnici v nemocnici telo zosnulého nie je. Pátrali preto v nemocnici, kde by mohlo byť.

"Bohužiaľ sme sa nevedeli dopátrať podľa mena, rodného čísla, takže sa začalo hľadať a sme prišli k tomu, že zosnulý je údajne nažive," vyjadrila sa Milena Dodoková z pohrebnej služby Kerberos.

"Nenašli otca medzi mŕtvymi, ale je živý. Ja hovorím tej pani ,vy si robíte srandu zo mňa, teraz som prišla z Levíc, vybavujem pohreb a on je nažive‘," povedala rozhorčená dcéra. Dcére dôchodcu napokon zavolal aj lekár z nemocnice

"Ospravedlňoval sa dookola, že si pomýlili meno," dodala dcéra. "Vzniknutá situácia nás mrzí, išlo o ľudskú chybu," avizovala Martina Pavlíková, hovorkyňa AGEL. Vedenie nám v stanovisku vysvetlilo, že zomrel iný pacient. Lekár sa pri vypĺňaní dokumentov zmýlil len pri telefónnom čísle a uvidel dcéru pána Ľudovíta.

"Službukonajúci skúsený lekár externista mal veľmi ťažkú službu, počas ktorej dostal sám vysoké horúčky. Po úmrtí pacienta správne vypísal dokumentáciu, avšak pri vyhľadaní telefónneho čísla sa pomýlil vzhľadom na podobnosť priezvisk," informovala hovorkyňa. Rodina, ktorá otca oplakala, si napokon vydýchla, že ich otec je stále medzi živými.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy