Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mama Simonky chcela spáchať samovraždu!
Zdielať na

Mama Simonky chcela spáchať samovraždu!

Simonka je pravdepodobne mŕtva, utopila sa zrejme vo Váhu

Podľa najnovších informácií polície chcela Simonkina mama spáchať samovraždu. "Z dnešnej výpovede matky, ktorú sme vypočúvali poobede, vyplýva, že plánovala ukončiť svoj život skokom do Váhu. So Simonkou sa popri ňom prechádzala a pri hrádzi zišla k rieke. Náhodou sa vraj šmykla, keď ju mala na rukách, na skale a Simonka jej spadla do vody," povedal pre joj.sk riaditeľ KR PZ Trnava Bystrík Stanko. Keď ju unášal prúd rieky preč, nevedela jej už pomôcť. Počas výpovede bola údajne v zlom psychickom stave a je teraz na psychiatrii. 

Matka sa priznala zrejme preto, že ju v pondelok večer so Simonkou zachytila priemyselná kamera. Pôvodne však na polícii údajne uviedla, že približne v rovnakom čase - okolo pol deviatej - sa Simonka stratila v parku.

Policajti a záchranári hľadali dievčatko dnes aj po brehoch rieky až po Sereď. Do pátracej akcie nasadili aj potápača. Okolo poludnia sa zamerali na jedno konkrétne miesto pri Váhu. Neskôr sa však presunuli až do Serede, kde tiež prehľadávali breh Váhu. V hľadaní budú pokračovať aj zajtra. Vodohospodári by im mali pomôcť uľahčiť hľadanie znížením vodnej hladiny Váhu.

Trojročná Simonka Švecová sa stratila ešte v pondelok v Hlohovci. Odvtedy ju hľadali vo vode, na suchu aj vo vzduchu. Policajti prečesali celé mesto, park, les aj kadejaké opustené miesta. Mama Simonky sa vo svojich výpovediach stále viac zamotávala. Vyrukovala už s niekoľkými verziami zmiznutia dievčatka. Pôvodne tvrdila, že sa Simonka stratila z ihriska okolo 20:30 a o deviatej ju začali hľadať.

Polícia matku zatiaľ neobvinila. Policajný vyšetrovateľ však začal vo veci trestné stíhanie za opustenie dieťaťa, ktoré môže byť v prípade zistenia nových skutočností prekvalifikované na iný trestný čin.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy