Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Farmár ani po nedávnom pohryzení nemá pokoj. Opäť sa stretol s medveďom
Zdielať na

Farmár ani po nedávnom pohryzení nemá pokoj. Opäť sa stretol s medveďom

Zdroj: TASR

HÁJ / Na farme v obci Háj, kde minulý piatok útočil medveď, sa šelma objavila znovu. A opäť sa s ňou stretol Kristián, ktorého medveď v piatok dohrýzol. Poľnohospodári nielen z Turca, ale aj z Liptova hrozia protestami, ak štát nezačne situáciu s medveďmi riešiť.

V pondelok 10. júla na farmu, kde došlo k útoku, opäť smeroval zásahový tím.

"Včera večer (10. júla) som vykladal seno a opäť som zbadal medveďa. Ten bol určite väčší, lebo bol vyšší ako tráva. Skočil dolu a utekal preč z dvora," opísal situáciu farmár Kristián.

Farmári predpokladajú že medveď ktorého videli nebol ten istý ktorý v piatok na kristiána zaútočil. Medveďa, ktorý farmára dohrýzol, hľadali v deň samotného napadnutia."Ak by sme našli jedinca, ktorý napadol človeka a je ešte aj poranený, tak by bol zastrelený okamžite po dohľadaní," avizoval Marek Veverica, zásahový tím pre medveďa hnedého. Toto sa ale nestalo, šelmu nenašli, v okolí nainštalovali fotopasce, plašičky a najnovšie aj odchytovú klietku, do ktorej sa ale môže chytiť aj iný medveď. Otázka znie, ako rozoznajú, či majú tú šelmu, ktorá útočila.

"Podľa pobytových znakov, ktoré sme našli, keď sme dohľadávali tohto jedinca v rámci areálu, sa našlo asi 30 stôp od medveďa. Všetky boli rovnakej veľkosti," dodal Marek Veverica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy