Jasno
12°
Bratislava
Ľudia sa po katastrofe vrátili do domovov
Zdielať na

Ľudia sa po katastrofe vrátili do domovov

Obyvatelia osád vraj začínajú rabovať opustené domy v obciach!!!!

Včera bojovali ľudia v Novej Ľubovni ležiacej v Prešovskom kraji o život. Valiaca sa voda uväznila v domoch aj malé deti, ktoré dostal do bezpečia v poslednej chvíli až obrnený transportér. Dnes ráno sa ľudia po mimoriadne dramatickej noci vrátili do svojich domovov a prizerali sa na hotovú apokalypsu.

"V prvý moment som mal husiu kožu a cítil čistú bezmocnosť. Celú noc som nespal, rozmýšľal som, čo vlastne budem robiť," hovorí povodňou postihnutý obyvateľ Ľubovne.

Bilancia včerajšej prívalovej vlny je mimoriadne smutná. V celom regióne je takmer 2000 zničených domov a približne 500 evakuovaných ľudí. Je tam možné vidieť zničené mosty a cesty, stovky ľudí sa ešte ani dnes nedostali z odrezaných dedín. Mnohí zostali bez strechy nad hlavou. Bývať budú u svojich známych, no dokedy, nevedia.

Navyše, voda stále hrozí. Za obcou Kolačkov v okrese Stará Ľubovňa sa pred chvíľou pre povodeň zrútil svah a vytvorila sa tam hrádza, do ktorej sa údajne začína prelievať voda. V prípade jej pretrhnutia obci hrozí záplava.

Momentálne tam zasadá krízový štáb. V obci už evakuovali z rómskej osady 300 ľudí, ktorí sú teraz v kultúrnom dome. Ľudia z osád vraj začínajú rabovať opustené domy v obciach, ktoré odrezali povodne od sveta. Preto je v pohotovosti špeciálna policajná jednotka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy