Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Panika v obci: Medvede sem chodia ako do špajze, tvrdí starosta
Zdielať na

Panika v obci: Medvede sem chodia ako do špajze, tvrdí starosta

OČOVÁ / Na Holcovom majeri v Očovej sa v posledných dňoch objavuje medveď a to aj počas dňa. Nezastavil ho ani elektrický oplotok. Zožral dve teliatka. Ľudia sa boja ísť na lúky pri domoch. Medveď sa totiž môže ukrývať vo vysokej tráve. Našli tam jeho stopy.

Na Holcovom majeri roky s medveďom problémy nemali. V poslednej dobe odtiahol dve teliatka. Chodí pomedzi domy aj počas dňa. "Bolo to veľmi nepríjemné, zasiahlo nás to," opísala majiteľka dobytka Katarína Šotík Cerovská. Chovatelia sa venujú dobytku už šesť rokov, kravy mali v ohrade. Medveďa nezastavil ani elektrický oplotok. "On keď to raz prejde, tak to prejde znova. Bude sem chodiť ako do špajze," obáva sa sratosta Rudolf Huliak.

Dali tam fotopascu. Ľudia sa boja, zostávajú radšej doma. Chovateľka opísala, že medzi ľuďmi vznikla panika. Na lúke pri potoku našli stopy kde ležal, aj kde zožral jedno z teliat. Hoci tam bol aj zásahový tím, ľudia už nič nenechávajú na náhodu. Chránená krajinná oblasť Poľana zvyšuje v lokalite monitoring, s poľovníkmi si rozdelili služby a Holcov majer strážia. 

"Nie je to únosné. Je to blízko ľudí," uviedla riaditeľka CHKO Poľana Vladimíra Fabriciusová. Nateraz ho môžu akurát tak plašiť keď sa tam znova objaví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy