Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Naď varuje pred ruským vplyvom, Fico sa mu smeje. Ostatní svedomito mlčia
Zdielať na

Naď varuje pred ruským vplyvom, Fico sa mu smeje. Ostatní svedomito mlčia

BRATISLAVA / Fico si z Naďa robí srandu a ten mu odkazuje, že Božie mlyny melú a na každého raz príde. Kauza ohľadom ovplyvňovania predčasných parlamentných volieb naberá postupne na obrátkach. Zatiaľ aspoň na tých slovných. Bývalý minister obrany cez víkend vytiahol informácie, že Rusko sa chystá naše voľby zmanipulovať a využiť má na to aj stranu SMER.

Podľa Jaroslava Naďa, ak má niekto na Slovensku záujem manipulovať voľby, je to práve Rusko a používa na to svojich trójskych koňov, vrátane politickej strany SMER. Kým jedni tvrdia, že táto informácia o voľbách je vážna a pravdivá, na Súmračnej to vidia presne opačne. Líder SMERU si z toho dokonca robí srandu. "Na takúto blbosť sa dá reagovať všelijako. Tak mi dovoľte. Viete, ja nemám mobilný telefón. Napriek tomu sa mi dovolal ruský prezident a pýtal sa ma, že či chceme 35 alebo 40 percent vo voľbách," odkazuje Róbert Fico. Naď jeho reakciu nenechal bez komentára. "Pozrite sa, na každého raz príde, Božie mlyny melú síce niekedy pomaly, ale spravodlivo a myslím si, že jeho irónia ho prejde veľmi skoro," dodal.

Táto rošáda vznikla potom, ako Jaroslav Naď vytiahol informáciou, ktorá do našej krajiny prišla zo zahraničia. Tá ma hovoriť o tom, že do Ruska pricestoval Slovák na konkrétny dátum a miesto, kde mal dostať peniaze ktoré majú skončiť v opozičných stranách.

Najvyššie postavení politici musia mlčať

K obsahu tajnej informácie sa nikto nevyjadruje, pretože to nedovoľuje zákon. Dostať ju však mali všetci najvyšší ústavní činitelia. Na základe toho reagoval aj bývalý predseda vlády Eduard Heger: "Veľmi rád by som o tom viacej hovoril ale ako dobre viete prijímatelia utajovaných skutočností nemôžu hovoriť o tom či takú utajovanú skutočnosť dostali. Takže žiaľ v tom to nemôžem potvrdiť ani vyvrátiť túto informáciu."

Podľa bezpečnostného experta si túto správu, čo dostali do rúk najvyšší predstavitelia, len tak niekto nevymyslel. S manipuláciou hlasov to ale tak ľahko nevidí. "Myslím si, že ten naratív, ktorý hovoril o nejakej manipulácií s počtom hlasov alebo s manipuláciou s číslami a s elektronickými systémami je krajne nepravdepodobný. Slovenský volebný systém obsahuje robustnú formu ochrany, pred manipuláciami. Sú tam viaceré kontroly," vysvetlil Radovan Bránik. Celý prípad vyšetruje aj polícia. Viac informácií ale prezradiť nechce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy