Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bašternákove byty musia ísť do konkurzu, rozhodol súd
Zdielať na

Bašternákove byty musia ísť do konkurzu, rozhodol súd

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Tri byty, ktoré Ladislav Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu. V pondelok 29. mája o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol Okresný súd Bratislava I. Bašternák je už právoplatne odsúdený za daňové podvody. Na sociálnej sieti o tom informoval právny zástupca štátu Peter Kubina. Na verdikt upozornili Aktuality.sk a Denník N.

"Okresný súd Bratislava I dnes dopoludnia v celom rozsahu vyhovel prvej z celkovo šiestich odporovacích žalôb, ktorými sme pred tromi rokmi tieto sporné prevody napadli na súde ako právni zástupcovia štátu," priblížil Kubina na sociálnej sieti. Dodal, že ide o dva byty na bratislavskej Kolibe a jeden v komplexe Five Star Residence.

Bašternák bol v minulosti odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. V januári 2022 bol podmienečne prepustený na slobodu. Ešte pred odsúdením mal previesť časť majetku na blízkych. Vtedajšia konkurzná správkyňa Lenka I. voči tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že to nebolo možné. Momentálne má pozastavený výkon činnosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na ňu v piatok 26. mája podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy