Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pod Tatry prichádza špičková medzinárodná cyklistika
Zdielať na

Pod Tatry prichádza špičková medzinárodná cyklistika

Slovensko bude jednou z troch hostiteľských krajín prestížneho medzinárodného cyklistického podujatia ORLEN Nations Grand Prix 2023. V piatok 26. mája je na programe etapa so štartom v Levoči a cieľom na Štrbskom Plese. Nielen fanúšikovia cyklistiky si prídu na svoje.

​Dvadsaťpäť tímov zložených z talentovaných cyklistov vo veku  do 23 rokov, prírodné a historické krásy Slovenska, pestrý program v cieli etapy. Aj toto ponúknu cyklistické preteky ORLEN Nations Grand Prix 2023, ktoré sa po prvýkrát uskutočnia aj na Slovensku. 

Slovenská etapa je naplánovaná na piatok 26. mája. Pelotón odštartuje krátko po 11:00 z Levoče. Trasa povedie cez Spiš a popod Tatry na Štrbské Pleso. Celý cyklistický svet tak uvidí krásy Slovenska a slovenskí priaznivci cyklistiky si zároveň prídu na svoje. 

A nielen oni. V cieli na Štrbskom Plese budú pripravené pestré sprievodné aktivity pre všetky vekové kategórie. Tešiť sa môžu rodiny s deťmi, ktoré môžu štýlovým spôsobom odštartovať svoj víkend v Tatrách. K dispozícii bude detský skákací hrad, futbal jeden proti jednému či maľovanie na tvár. 

Preteky ORLEN Nations Grand Prix 2023 na Slovensku budú o športových súbojoch najtalentovanejších pretekárov i o množstve zábavy. Programom na Štrbskom Plese budú fanúšikov sprevádzať populárni televízni moderátori JuniorMarcel. 

V pelotóne samozrejme nebude chýbať ani slovenský tím, zložený z talentovaných cyklistov vo vekovej kategórii U23. Preteky pozostávajú z piatich etáp – prvé dve sa uskutočnia v Maďarsku, tretia na Slovensku, a záverečné dve v Poľsku. 

ORLEN je ako najrýchlejšie rastúca sieť čerpacích staníc na Slovensku hrdým partnerom podujatia. Medzinárodná skupina ORLEN je tradične aktívna v podpore významných športovcov a športových projektov. Na Slovensko koncom uplynulého roka priviedla pretekára Formuly 1 Valtteriho Bottasa. Na svojich čerpacích staniciach v Bratislave, Šamoríne i Prešove zároveň dala fanúšikom motor-športu príležitosť pozrieť si na vlastné oči monopost Formuly 1. Od začiatku sezóny 2023 je partnerom tímu Scuderia AlphaTauri, ktorý vychováva budúcich svetových šampiónov. Logo značky ORLEN sa nachádza na prednej časti, zadnom krídle i bezpečnostnej konštrukcii ´halo´ na monoposte AT04 spomínanej značky. 

„Cyklistika je jeden z najkrajších športov na svete. Technika, nečakané zvraty i adrenalín, to všetko sú faktory, ktoré prinášajú nezabudnuteľné zážitky naživo i pri sledovaní v televízii. Tento šport však nie je len o šou a vášni – pri tvrdom tréningu a tímovej práci je totiž aj školou života. Som hrdý, že tento ročník ORLEN Nations Grand Prix je zároveň prvým kolom série UCI U23 Nations Cup. Predstavuje atraktívnu príležitosť pre talentovaných pretekárov zažiť, čo znamená súťažiť na profesionálnej úrovni. Trasa je nadizajnovaná tak, aby dala všetkým cyklistom šancu na víťazstvo,“ povedal na predstavení v Prahe Czeslaw Lang, bývalý úspešný poľský pretekár, v súčasnosti riaditeľ pretekov a zároveň prezident Lang Team, organizátora podujatia. 

Trasa pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023:

  • Etapa 1 – Streda 24. mája: Kaposvár - Balatonföldvár | Maďarsko 
  • Etapa 2 – Štvrtok 25. mája: Hatvan - Bükkszentkereszt | Maďarsko
  • Etapa 3 – Piatok 26. mája: Levoča – Štrbské pleso | Slovensko
  • Etapa 4 – Sobota 27. mája: Bukovina Resort - Nowy Sącz | Poľsko
  • Etapa 5 – Nedeľa 28. mája: Sanok – Hotel Arłamów | Poľsko

Viac informácií nájdete na:

www.orlennationsgrandprix.com 

www.facebook.com/ORLEN.Slovensko

www.instagram.com/orlen_slovensko

Najčítanejšie správy