Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Víchrica v Bratislave zničila až 5-tisíc stromov!
Zdielať na

Víchrica v Bratislave zničila až 5-tisíc stromov!

Zdroj: TASR

Bratislavský magistrát pokračuje aj dnes v odstraňovaní následkov nepriaznivého počasia na komunikáciách v správe mesta...

Mesto koordinuje zásahy na dotknutých miestach, pokračovať bude aj v stredu. V teréne je od 6. hodiny 57 pracovníkov a 16 áut. 

Podmáčaná pôda a silný nárazový vietor spôsobili vyvrátenie stromov aj v Lesoparku na Železnej studienke. Rozsah vzniknutých škôd na lesnom majetku pracovníci lesov stále monitorujú. Podľa predbežných odhadov vietor vyvrátil asi 5000 stromov, čo predstavuje asi 8000 m3 drevnej hmoty na približne 11 hektárov plochy.

Na mnohé miesta v lese sa pre nepriechodnosť cestičiek nedá dostať. Mestské lesy nateraz občanom neodporúčajú vstupovať do lesa, pretože pre rozmočenú pôdu stromy stále padajú a je vysoké riziko ohrozenia zdravia a života.

Situácia na Velehradskej ulici v Bratislave

TASR

Pracovníci dodávateľských spoločností mesta pokračovali v odčerpávaní vody v mestskej časti (MČ) Podunajské Biskupice a na Bojnickej ulici. Najhoršia situácia je v MČ Vajnory, kde je vysoká spodná voda. Dnes od rána magistrát odčerpával vodu na Rybničnej ulici.

Polámané konáre a upchaté kanály v dôsledku naplavenín sú vo väčšine MČ, pracovníci magistrátu sa ich priebežne snažia uvoľňovať. Predpoludním sa sústredili na MČ Rača. Zároveň bude potrebné po odstránení hrubých nečistôt orezať všetky polámané stromy.

Informovala o tom hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová.

Najčítanejšie správy