Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragický výbuch plynu: O osude domu rozhodol statik
Zdielať na

Tragický výbuch plynu: O osude domu rozhodol statik

BIELY KOSTOL / V zdemolovanej bytovke v obci Biely Kostol pri Trnave, už boli statici a posúdili stav poškodených bytov. Podľa ich slov sa budova búrať nebude. Zdemolujú len zničené podkrovie, v ktorom prišlo k výbuchu. Na rad teraz prídu poisťovne.

"Je to pri tom všetko potešujúca správa," informovala starostka Iveta Paulová. Pre štyri rodiny z bytovky ponúkla trnavská automobilka možnosť ubytovania v tejto lokalite, kde bolo pri vzniku automobilky postavených viacero bytových domov pre potreby zamestnancov. Jedna rodina sa ubytovala v súkromí.

Rozsah škôd by mali prísť zástupcovia poisťovne zistiť v utorok (16. 5.). Súbežne prebieha policajné vyšetrovanie prípadu. Po skončení potrebných úkonov bude podľa Paulovej možné začať s odpratávaním sutín. Spoločnosť Kosit, zabezpečujúca v Bielom Kostole odvoz odpadu, ponúkla veľkorozmerný kontajner ako pomoc postihnutej obci. Demoláciu by mali uhrádzať sami vlastníci.

Obecný úrad v pondelok zriadil aj transparentný účet v prospech piatich poškodených rodín, výťažok z neho bude medzi ne rozdelený. Obec sa podľa starostky okrem iného chce obrátiť aj na Centrálny krízový fond Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je vytvorený pre pomoc pri živelných pohromách a katastrofách.

​K výbuchu plynu prišlo na Potočnej ulici v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke s troma bytmi po 20. hodine. Okrem troch bytov v bytovke boli poškodené aj ďalšie tri byty v susednom vchode. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch. Ďalšieho obyvateľa bytovky museli záchranári s vážnymi zraneniami previezť do nemocnice. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy