Jasno
14°
Bratislava
Úcta k rodičom mu nič nehovorí: Muž brutálne napadol svoju mamu
Zdielať na

Úcta k rodičom mu nič nehovorí: Muž brutálne napadol svoju mamu

TRENČÍN / Úcta k rodičom mu zrejme nič nehovorí. Na Okresný súd v Trenčíne priviedli v putách 36-ročného Michala, ktorého opakovane obvinili z nebezpečného vyhrážania. Podľa polície opakovane slovne aj fyzicky útočil na svoju vlastnú matku.

Svoju frustráciu si mal vybíjať na vlastnom rodičovi. 36-ročný Michal z Trenčína skončil s putami na rukách, pretože mal podlá polície surovo napadnúť svoju matku. Po tom, ako si vypil, mal vziať do ruky nôž a priložiť ho ku krku 57-ročnej ženy, ktorá sa schovávala na balkóne. "Poškodenej žene sa podarilo presunúť do spálne bytu, kde však za ňou syn opäť prišiel a matku fyzicky napadol. Ženu začal škrtiť," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Matke sa podľa polície podarilo zo synovho zovretia vymaniť a ujsť z bytu. Útok však pokračoval. "Muž ju dobehol pri zamknutých vchodových dverách, kde ju surovo kopal a bil do oblasti nôh a rúk. Navyše si z kuchyne opäť zobral nôž, ktorým sa matke vyhrážal fyzickou likvidáciou," priblížila Kuzmová.

Zúfalá matka sa z obavy o svoj život obrátila na políciu. Hliadka Michala zadržala, pričom v dychu mal takmer jedno promile alkoholu. Nasledujúce dve noci strávil v policajnej cele, odkiaľ ho eskortovali na Okresný súd v Trenčíne. Prokurátor totiž žiadal jeho väzobné stíhanie. "Polícia v Trenčíne obvinila 36-ročného muža z prečinu nebezpečné vyhrážanie. Obvinený bol už v minulosti 2-krát súdne trestaný," doplnila Kuzmová.

"Sudca pre prípravné konanie po výsluchu obvineného konštatoval dôvod preventívnej väzby - teda obavu, že by obvinený v prípade jeho ponechania na slobode pokračoval v trestnej činnosti," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Obvinenému mužovi hrozí za vyhrážanie sa matke až trojročne väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy