Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kauzu dotácie pre bývalého ministra Vlčana vyšetruje NAKA
Zdielať na

Kauzu dotácie pre bývalého ministra Vlčana vyšetruje NAKA

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje dotáciu, ktorú malo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR poskytnúť spoločnosti, ktorej konečným užívateľom výhod je dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Prezídium Policajného zboru o tom v nedeľu informovalo na sociálnej sieti.

"​Národná kriminálna agentúra na základe vlastných zistení preveruje od 2. mája dotáciu, ktorú malo poskytnúť Ministerstvo životného prostredia SR pre spoločnosť, ktorej konečným užívateľom výhod je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan požiadal o uvoľnenie z funkcie ministra pôdohospodárstva. Stalo sa tak po medializácii prípadu, keď firme, ktorú dočasne poverený minister spoluvlastní, pridelil rezort životného prostredia takmer jeden a pol miliónovú eurofondovú dotáciu. "Napriek tomu, že nevidím tak zo strany danej spoločnosti, ani zo svojej strany porušenie zákona. Ani akékoľvek porušenie etických princípov, nechcem zotrvávať vo funkcii," povedal Vlčan.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy