Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Máte už vybratú letnú dovolenku? Príďte si po inšpiráciu
Zdielať na

Máte už vybratú letnú dovolenku? Príďte si po inšpiráciu

BRATISLAVA / Vonku sa nám už trochu otepľuje a začína to zaváňať dovolenkou. Prinajmenšom je čas pouvažovať, kam sa vybrať. Ak vám fantázia dostatočne nefunguje alebo potrebujete novú inšpiráciu, potom má zmysel zájsť si pre ňu na výstavisko v Bratislave. Takmer 250 vystavovateľov z 15 krajín tam ponúka predstavu o tom, čo by sme na dovolenke mohli zažiť.

Gastro zážitky

​Súčasťou každej dovolenky sú aj gastro zážitky, najmä pokiaľ vám ich pripravia tí najlepší majstri kuchyne. "Návštevníci tu až do nedele budú môcť nájsť nové potraviny, nápoje, víno, kávu, spoznať nové trendy," uviedla hovorkyňa Incheby Martina Macková. Vychutnať si dobrú kávu so zákuskom, alebo kvalitné víno v reštaurácii k bohatej večeri - vytvoriť si takú predstavu je možné aj v areáli výstavy. "Budú sa môcť zúčastniť rôznych kuchárskych a pekárskych exhibícií," doplnila Macková.

V gastro oblasti sa výrobcovia na Slovensku neustále posúvajú vpred a otvárajú nové trendy. "Toto je slovenský street food. Snažíme sa ukázať, že aj obyčajný langoš vie byť moderný. Napríklad langoš alebo zemiakové placky s trhaným mäsom," povedal Boris Križka, obchodný zástupca Street Food Service. Nie všetko nové slovenského zákazníka zaujme, niekedy je návrat k starej kvalite krokom vpred. "Dali sme na trh našu obyčajnú slovenskú bravčovú masť, je veľmi dobrá," povedal Milan Fiľo, prezident spoločnosti Eco-Invest.

Výnimočný zážitok aj zo samotnej cesty

Okrem výnimočných gastro zážitkov na dovolenke, môžete mať výnimočný zážitok aj zo samotnej cesty, napríklad v karaváne. "Je určený pre fanúšikov, ktorí milujú dovolenky na 4 kolesách," doplnila Macková. K výnimočným dovolenkovým zážitkom ale môže patriť aj jazda na luxusnom aute. "Nechýba tu model Lamborghini alebo Aston Martin," priblížila Macková.

Známe i menej známe destinácie

Tradične si väčšina z nás predstavuje dovolenku v zahraničí pri mori. "Klasikou je Chorvátsko ale obľúbená je aj menej známa Litva alebo exotické Maroko," upresnila Macková. Za zaujímavými zážitkami nie je ani potrebné cestovať niekam ďaleko do zahraničia, stačí vstúpiť do obyčajného slovenského lesa. Je plný rôznych zvierat a rastlín, ktoré mnohí mali doteraz možnosť vidieť len na obrázku či vo videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy