Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Heger si pripomenul odkaz Veľkého piatka v Marianke
Zdielať na

Heger si pripomenul odkaz Veľkého piatka v Marianke

Zdroj: FB Eduard Heger

BRATISLAVA/MARIANKA / Posolstvo Veľkého piatka je aktuálne pre všetkých bez ohľadu na vierovyznanie. Predstavuje výzvu na zbavenie sa predsudkov, aby sme neodsudzovali a netrestali. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti. Veľkonočné želanie napísal aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a dočasne poverený premiér Eduard Heger.

"Veľký piatok je pre nás príležitosť zastaviť sa na prahu blížiacich sa sviatkov a vnímať hĺbku veľkonočného posolstva. Premýšľať o bolesti a nádeji. O schopnosti odpúšťať a neodpovedať na zlo ďalším zlom," uviedla Čaputová. Posolstvo Veľkého piatka je podľa prezidentky dôležité najmä dnes, v časoch, keď sa obraz spoločnosti i stav sveta tak veľmi líšia od našich túžob a očakávaní. Vyzvala ľudí, aby sa nedali ovplyvniť nenávisťou a nechali prehovoriť lásku, súcit, pochopenie a milosrdenstvo.

Kollár zaželal ľuďom sviatky prežité v zdraví a v kruhu blízkych. Poverený predseda vlády si Veľký piatok alebo Piatok utrpenia Pána pripomína ako spomienku na deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista. "Spolu s rodinou som sa dnes zúčastnil modlitby krížovej cesty v Marianke, ktorá bola pre mňa silným momentom. Prajem vám pokojné sviatky a oddýchnite si," napísal na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy