Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri tragickom požiari zomrela staršia žena
Zdielať na

Pri tragickom požiari zomrela staršia žena

ČADCA / V Čadci v časti zvanej U capkov vo štvrtok (6. apríla) večer horela drevená chalupa, v ktorej žili dve sestry. Mladšia z nich, žiaľ, pred plameňmi neušla, tú druhú z horiaceho domu ešte stihli vytiahnuť.

Dve sestry, Jozefína a Gizela, bývali v starej drevenici skromne, starali sa jedna o druhú. Bola zima, v liatinovej piecke, ktorú mali v izbe si chceli prikúriť, no začalo horieť. "Manžel išiel zatvárať sliepky a videl dym bežal dole, ja som bežala za ním lebo sa dlho nevracal a už som videla iba plamene," povedala suseda. Tie sa rýchlo z izby rozšírili aj do predsiene. "Po príjazde na miesto zistili, že dom je celý v plameňoch v poslednom štádiu horenia. Vo vnútri sa nachádzala jedna osoba, ktorej sme už nedokázali pomôcť," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Čadca Maroš Lajčák. 

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Zuzany Šefčíkovej dôsledkom požiaru došlo k úmrtiu 82-ročnej ženy. Jej o rok staršiu sestru záchranári previezli do kysuckej nemocnice v Čadci. "Vyslaní záchranári ošetrili ženu, ktorá utrpela popáleniny hlavy a krku," dodala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Profesionálnym hasičom prišli na pomoc aj dobrovoľní hasiči z Rakovej a Oščadnice. "Zasahovalo 16 hasičov a 6 kusov techniky," dodal Lajčák. Hodinu pred polnocou prišli na miesto aj policajní vyšetrovatelia, zaisťovali stopy v drevenici aj v jej okolí. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uzavrela Šefčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy