Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cestujúci majú možnosť vyspovedať sa na železničných staniciach
Zdielať na

Cestujúci majú možnosť vyspovedať sa na železničných staniciach

BRATISLAVA/KOŠICE / Ak ste to nestihli v kostole, poslednú možnosť máte pred odchodom vlaku. Cestujúci dostali vo sviatočnom zhone nezvyčajnú možnosť. Vyspovedať sa počas týchto dní môžu aj priamo na peróne.

S Veľkou nocou a železničnými stanicami sa mnohým spája už tradične čulý ruch. Dopravné spoločnosti posilňujú prepravné kapacity, cirkev zas tie spovedné a práve na staniciach sa to všetko spája. S iniciatívou spovedať pred sviatkami aj na stanici prišla cirkev a železnice privolili dúfajúc, že spovede chtivým cestujúcim ušetria čas. Kto nestihol spoveď počas Zeleného štvrtku pri nástupe v Bratislave, druhý pokus dostal na konečnej v Košiciach.

V cestovnom železničnom zhone si čas na krátku zastávku pri kňazovi našli desiatky uponáhľaných cestujúcich. Túto iniciatívu vnímajú ako výnimočnú náboženskú službu. "Prichádzajú niektorí aj po dlhých rokoch alebo desaťročiach. Zbadali túto možnosť a niečo ich vnútorne oslovilo," vyjadril sa spovedajúci kňaz na stanici v Košiciach. Nerušili ich ani kroky okoloidúcich ani zvučky z megafónov. "Možno ten ruch dáva aj trochu takú intimitu tomu rozhovoru, pretože človek sa cíti zaradený do akéhosi prostredia" dodal kňaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy