Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bezpečnostná previerka A. Puškára: Zistili si o ňom všetky detaily?
Zdielať na

Bezpečnostná previerka A. Puškára: Zistili si o ňom všetky detaily?

BRATISLAVA / Previerku Národného bezpečnostného úradu získal Adam Puškár, ktorý je obvinený z vraždy Daniela Tupého v roku 2009. Podľa informácií, ktoré boli zverejnené na stránke jeho advokátskej kancelárie, išlo o previerku na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami pre najvyšší stupeň prísne tajné.

Tá platí 5 rokov a podľa informácií Denníka N nie je známe, či Puškár požiadal o jej obnovenie. Národný bezpečnostný úrad totiž podľa zákona nemôže o previerke poskytnúť informácie. Zarážajúce však je, že obvinený advokát získal previerku napriek tomu, že mal počas štúdia blízko k neonacistickej scéne. "Nemalo by to ujsť, ak naozaj je tá previerka vykonávaná do detailov tak, ako by to podľa daného stupňa malo byť," uviedol Roman Mikulec, poverený minister vnútra SR.  

"Z mojich skúseností to preverovanie nie je nastavené zle. Otázkou je potom vyhodnocovanie faktov," uviedol Viliam Karas, poverený riadením Ministerstva spravodlivosti SR. "Vraciame sa k tomu, že je to všetko o ľuďoch. Kto tú informáciu získal, kto s ňou narábal a či ju naozaj vyhodnotil v tom zmysle, že by to nebol dôvod na udelenie bezpečnostnej previerky," uzavrel Mikulec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy