Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pozemok mal slúžiť všetkým, no privlastnil si ho jeden zo susedov
Zdielať na

Pozemok mal slúžiť všetkým, no privlastnil si ho jeden zo susedov

MEDZILABORCE / Od mesta si bezplatne prenajal pozemok pri bytovke s tým, že tam urobí oddychovú zónu pre všetkých susedov. Dopadlo to tak, že veľkorysý mestský pozemok si napokon oplotil, má tam psa a podľa susedov ho využíva iba on a jeho rodina. Medzilaborčanov situácia trápi roky. Prenajímateľ ich tvrdenia popiera, no od radnice dostal ultimátum.

Mestský pozemok je hneď vedľa bytovky. O nájom požiadal jeden z obyvateľov za účelom zriadenia oddychovej zóny. Mesto Medzilaborce v písomnom stanovisku uviedlo, že ide o bezplatný nájom tohto pozemku, a to už od roku 2016. "Podmienkou bolo, že urobí ihrisko tak, aby mali naňho prístup tí ľudia, ktorí boli v bytovom dome," informoval Vladislav Višňovský, primátor mesta Medzilaborce.

Podľa obyvateľov bytovky ale túto dohodu prenajímateľ porušil. "Tam sú mladé rodiny a deti sa tam nedostanú, keď má všetko ohradené a pusteného psa," uviedol Ladislav Pouchan, obyvateľ bytovky. "On si to takto spravil svojvoľne pre seba pre svoju rodinu. Je to zarážajúce, že on je skutočne jeden jediný človek, kto to užíva, a iní sa musia na to prizerať," uviedol Štefan Kostilník, obyvateľ mesta Medzilaborce.

Podľa prenajímateľa je oplotenie odôvodnené

Prenajímateľ pozemku vysvetľuje, že to, že pozemok oplotil, má svoje dôvody. Chce tak zabrániť, aby deti pri hre za loptou nevybehli na cestu. Zozadu bytovky vybúral časť steny a osadil tam dvere, aby sa do areálu dalo dostať aj priamo z jedného z troch vchodov.

Kým on tvrdí, že dvere sú odomknuté, obyvatelia bytovky to popreli a tvrdia, že kľúče nemajú. "On bez vedomia ľudí z bytovky vybral dozadu dvere, tam si urobil vchod. Sú zamknuté, my sa tam nedostaneme," uviedol Pouchan. "Keby to bolo takýmto spôsobom spravené, že každý obyvateľ bytového domu má prístup na tento pozemok, tak je to v poriadku," uviedol Kostilník.

Od radnice dostal ultimátum

A kým prenajímateľ tvrdí, že prístup má ktorýkoľvek obyvateľ bytovky, od radnice dostal ultimátum. "Dohodli sme sa, že do konca marca toto ihrisko sprístupní pre všetkých. Je tam problém aj so psom, ktorého chová nepovolene. Psa musí dať odtiaľto preč," informoval primátor. "To si môžu začať robiť všetci, ohradiť si pri bytovkách, spraviť si svoj prístup," uzavrel Kostilník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy