Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podvody na senioroch stále trvajú. Podvodníci sa predstavujú rôzne
Zdielať na

Podvody na senioroch stále trvajú. Podvodníci sa predstavujú rôzne

BARDEJOV / Podvodníkom, ktorí sa zameriavajú na seniorov, sa, bohužiaľ, stále darí. Denno-denne vyvolávajú dôchodcom, najmä na sídliskách, kde ich žije veľa osamelých. Najnovšie sa v telefóne predstavujú ako poštári, kuriéri, bankári či policajti. Seniorov sa vypytujú na peniaze, cennosti, ako aj ich bankové účty.

Svoju poslednú obeť si vytypovali podvodníci na jednom z prešovských sídlisk. A boli, žiaľ, úspešní. Dôchodkyňa im z okna vyhodila všetky svoje peniaze aj doklady. Prišla o 4 000 eur. "Seniorku telefonicky kontaktovala žena, ktorá sa predstavila ako ,polícia‘. Tá dôchodkyni povedala, aby sa zamkla, keďže ju chcú okradnúť a všetky cennosti, aby vyhodila z okna v igelitovej taške," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. 

Len v priebehu pár minút sme aj my natrafili na viacero seniorov, ktorí mali s podvodnými telefonátmi osobné skúsenosti. Pani Máriu skúšali oklamať a vystrašiť s historkou o vážnej nehode jej syna. "Že syn havaroval, tak mu hovorím, že teraz mi volal, ako mohol havarovať," povedala Mária. 

Viacero podvodných telefonátov zaznamenali policajti v uplynulých dňoch aj v Bardejove. Od seniorov volajúci nenápadne zisťujú, ako sú na tom s peniazmi a či žijú sami. "Volajúci sa väčšinou predstaví ako kuriér, poštár alebo policajt a seniorov sa vypytuje na hotovosť v domácnosti, zlaté šperky, ako aj účty v bankách," dodal Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy