Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Svedok vypovedal o tom, ako malo dôjsť k vražde D. Tupého
Zdielať na

Svedok vypovedal o tom, ako malo dôjsť k vražde D. Tupého

BRATISLAVA / Advokát Adam Puškár sa už zajtra (26. marca) postaví pred bratislavského sudcu. Obvinený je z vraždy Daniela Tupého pred 17-timi rokmi. Dozorová prokurátorka pre neho žiada väzobné stíhanie. Dôvodom je obava z úteku a ovplyvňovania svedkov. Podarilo sa nám zistiť, o čo sa vyšetrovateľ opiera.

"Dozorová prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava podala na obvineného A. P., stíhaného pre trestný čin vraždy, návrh sudcovi pre prípravné konanie, na vzatie obvineného do väzby z dôvodov tzv. útekovej a kolúznej väzby," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo. V kauze vraždy Daniela Tupého prehovoril jeden zo svedkov. Na NAKE pomerne detailne opísal, čo sa v osudnú noc stalo. Dokonca označil aj útočníka a ním mal byť práve Adam Puškár. Vyplýva to z informácii, ktoré má k dispozícii TV JOJ. Pritom muž, ktorý prehovoril, patril podľa výpovedí ostatných členov medzi najbližších ľudí obvineného Puškára. 

"Vieme o tom, že patril do okruhu podozrivých. Patril zrejme tiež medzi "ultras", alebo tej skupiny neonacistickej. No potom sa možno že umravnil. Ja neviem. Doštudoval, spravil si školu," povedal otec Daniela Tupého. K útoku došlo presne 4.novembra 2005 v Petržalke na Tyršovom nábreží. Partiu študentov bezdôvodne napadla skupina neonacistov. Pritom jednotliví jej členovia v nedávnych výsluchoch uviedli, že sa tam stretávali pravidelne s cieľom pobiť sa. Tak to malo byť aj v osudný deň. Jeden zo svedkov dokonca opísal, že keď prišiel do bitky narazil na Adama Puškára a videl ako so zatvorenou päsťou udieral neznámeho muža. Dokonca si spomenul aj na to, že obvinený útočník stál nad obeťou a do hornej časti tela vykonával pohyb rukou zhora nadol, a to viackrát.

Z pôvodných znaleckých posudkov vyplýva, že útočník Danielovi Tupému spôsobil množstvo bodnorezných rán po celom tele. V dôsledku čoho podľa znalcov u študenta nastal ťažký šok po strate krvi najmä z bodnorezných rán hrudníka a pľúc. Podľa svedka krátko potom mal Puškár odísť k Dunaju. A medzitým na Daniela zaútočil aj on sám do tváre boxerom. "Je to udalosť na ktorú sa tak ľahko nezabúda. Myslíme na to všetci priebežne stále," dodal kamarát Daniela a priamy účastník vraždy. 

Útočnú zbraň, teda nôž si Puškár podľa svedka skryl najskôr v aute, v ktorom z miesta činu odišli. Zlikvidovať úplne ho mal až o nejaký čas neskôr. Svedok tvrdí, že ho vyhodil do Dunaja z mosta Lafranconi. A mal byť pritom aj jeden z členov partie. "To môže, alebo nemôže byť on? Ja som ani vtedy nikoho nevidel, ja som ani v tých časoch nevedel nikoho identifikovať," doplnil kamarát. 

Následne sa o tom partia dlho nerozprávala. Podľa výsluchu svedka sa k útoku vrátili až na stretnutí v Devínskej Novej Vsi po pár rokoch. Aj na ňom padlo meno Adama Puškára ako toho, kto mal študenta dobodať. Pritom podľa zdroja TV JOJ sám Puškár si zisťoval, kto ako vypovedá a koho predvolali. Mal sa vraj tváriť, akoby sa nič nestalo a nič sa ho netýkalo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy