Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V prípade vraždy D. Tupého obvinili známeho advokáta, vyšetrovateľ aj prokurátorka žiadajú väzbu
Zdielať na

V prípade vraždy D. Tupého obvinili známeho advokáta, vyšetrovateľ aj prokurátorka žiadajú väzbu

BRATISLAVA / V prípade vraždy Daniela Tupého vo štvrtok 23. marca vyšetrovateľ NAKA obvinil osobu JUDr. A. P. z trestného činu vraždy. Informoval o tom hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

"Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony. Následne rozhodne o ďalšom postupe," uviedol Slivka v tlačovej správe. Podľa informácií TV JOJ má ísť o známeho bratislavského advokáta Adama Puškára. Podľa informácií urobili v stredu (22. marca) v konkrétnej advokátskej kancelárii prehliadku. Zadržať mali mobilný telefón.

Ako sa uvádza na stránke jeho advokátskej kancelárie, Puškár získal v roku 2009 oprávnenie Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami pre stupeň „prísne tajné”. Jeho kancelária sa zameriava na trestné, občianske a správne právo. V roku 2012 získal titul doktora práv a v rokoch 2008 – 2011 pôsobil ako vyšší štátny súdny úradník na Najvyššom súde SR. Momentálne pôsobí ako externý doktorand na univerzite. 

"V trestnej veci vraždy pána Tupého bolo dozorovej prokurátorke Krajskej prokuratúry Bratislava oznámené vznesenie obvinenia voči konkrétnej osobe pre trestný čin vraždy. Po doručení spisového materiálu prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava preskúma zákonnosť a dôvodnosť vzneseného obvinenia, ako i dôvodnosťou obmedzenia osobnej slobody obvineného," uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo. 

Ako uviedla Polícia SR na sociálnej sieti, vyšetrovateľ NAKA žiada pre obvineného advokáta väzbu. "Obvinený je zadržaný a po vykonaní procesných úkonov v piatok 24. marca vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry podal prokurátorovi podnet na jeho väzobné stíhanie. Okrem obvineného nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba," dodala polícia. 

Obhajca Puškára Michal Ellinger sa vyjadril, že "môj klient sa žiadneho skutku, ktorý mu je kladený za vinu, nedopustil. Akékoľvek ďalšie vyjadrenia, žiaľ, nemôžem poskytnúť. Vyjadrím sa neskôr".

Dozorová prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava podala sudcovi pre prípravné konanie návrh na vzatie do väzby Puškára obvineného z vraždy Daniela Tupého. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol prokurátor a hovorca KP Bratislava Juraj Chylo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy