Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aktualizované! Kauza Žitný. Vyšší trest? Prokurátor obhajcu prekvapil
Zdielať na

Aktualizované! Kauza Žitný. Vyšší trest? Prokurátor obhajcu prekvapil

VYPOČUJTE SI ČASŤ TELEFONÁTU S OBHAJCOM EXMODERÁTORA! 2,5 roka basy je pre prokuratúru málo, Kuruc sa o tom dozvedel až z médií.

Žitného obhajca Ladislav Kuruc v rozhovore pre TV JOJ neskrýval prekvapenie. „Nevieme, aké dôvody viedli prokuratúru, že sa nakoniec rozhodla pre zvýšenie trestu. Najprv bola s trestom určeným už trestným rozkazom spokojná, teraz je zasa nespokojná,“ vyjadril sa v telefonickom rozhovore pre TV JOJ Kuruc. 

Obhajca spomenul prípady dopravných nehôd iných známych osobností, ktorým sa súd nakoniec rozhodol udeliť podmienečné tresty. Žitného nepodmienečný trest vníma ako dôsledok tlaku médií a zastáva tiež názor, že u jeho klienta neboli zachované práva na spravodlivý proces. "Dôvodom odvolania je, že sa prokurátorka nestotožnila s rýchlosťou, akú určil súd a trvá na rýchlosti z obžaloby. Súd znížil hranicu rýchlosti a prokuratúra sa domnieva, že ak by bola rýchlosť vyššia, bol by aj vyšší trest" uviedla pre Noviny.sk námestníčka Krajskej prokuratúry v Bratislave Věra Datinská. 

Žitný by si mal trest odsedieť vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Súd dospel k záveru, že z dokazovania bola preukázaná vina obžalovaného. Rozsudok nebol právoplatný, súd vyriekol verdikt v neprítomnosti exmoderátora. Exmoderátor má na odvolanie 15 dní.

Prípad pre TV JOJ spracúval aj náš redaktor domáceho spravodajstva Rastislav Striško.  Momenty z prvého pojednávania má v živej pamäti. „Proces sa začal s veľkými emóciami. Exmoderátor na otázky prokurátorky odpovedal tichým a utrápeným hlasom. V závere sa otočil na manželov Žilavých a pred všetkými sa im ospravedlnil. Vinu však nepriznal,“ spomína na začiatok procesu Striško.

Zdielať na

Najčítanejšie správy