Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trnavčania sa v derby proti Slovanu nedostanú do sektora hostí
Zdielať na

Trnavčania sa v derby proti Slovanu nedostanú do sektora hostí

BRATISLAVA / Fanúšikovia Spartaka Trnava sa v najbližšom futbalovom derby so Slovanom nedostanú do sektora hostí. Deje sa tak po incidentoch v predchádzajúcom súboji oboch rivalov na Tehelnom poli, ktoré sa odohralo 4. marca.

​O uzatvorení týchto priestorov rozhodla Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) "DK SFZ ukladá Spartaku Trnava zákaz objednať vstupenky do sektora hostí na najbližšie majstrovské stretnutie Fortuna ligy proti ŠK Slovan Bratislava," píše sa v úradnej správe disciplinárky.

Kluby si odniesli pokuty

DK SFZ zároveň uložila obom klubom pokuty za správanie sa fanúšikov v inkriminovanom stretnutí 22. kola zo 4. marca, v ktorom Slovan vyhral nad Spartakom 4:1. Spartak Trnava musí zaplatiť pokutu 3 000 eur. Klub je potrestaný za hrubé nešportové správanie, nenávistné prejavy, použitie pyrotechniky a poškodenie štadióna súpera.

​​Slovan musí zaplatiť 1 000 eur za opakované vulgárne pokriky fanúšikov na adresu súpera, vyvesenie provokatívneho transparentu v sektore C a použitie pyrotechniky.

Okrem toho, niektorí fanúšikovia fyzicky napadli policajtov na štadióne. Polícia vtedy musela zasiahnuť po výtržnostiach v sektore pre fanúšikov hostí a riešila aj incidenty mimo štadióna. V nasledujúcich dňoch obvinila viacero osôb, ktorým hrozí trest odňatia slobody. Najbližšie derby bude 29. apríla v siedmom kole nadstavbovej časti najvyššej súťaže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy