Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vojak ju prosil o peniaze, no bol to podvod. Žena mu uverila
Zdielať na

Vojak ju prosil o peniaze, no bol to podvod. Žena mu uverila

LEVICE / Viac ako 16-tisíc eur chcela poslať 62-ročná žena z okresu Levice údajnému americkému vojakovi. Zabránili tomu pracovníci banky. Prípadom sa zaoberá polícia, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Žena si vo svojej mailovej pošte našla správu od muža, ktorý sa predstavil ako vojak americkej armády, pôsobiaci ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia trvala približne mesiac na dennej báze.

Vzťah vrcholil v uplynulých dňoch, keď údajný vojak poprosil ženu o finančnú pôžičku, ktorá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ňou na Slovensko pricestoval. Žena dostala číslo účtu a išla do banky zrealizovať prevod.

Prevodu zabránili pracovníci banky

Pracovníčka banky upozornila kolegov, ktorí sa takýmito podvodmi zaoberajú. Tí zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze nepreviedli a privolali políciu. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, spáchanom v štádiu pokusu.

Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o "americkom vojakovi na misii" bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Ženy, ktoré sa nechali oklamať, prišli o nemalé sumy peňazí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy