Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kritika projektu "Obnov dom": Budajov rezort mal podpísať 3 000 zmlúv, realita je 100
Zdielať na

Kritika projektu "Obnov dom": Budajov rezort mal podpísať 3 000 zmlúv, realita je 100

BRATISLAVA / Ministerstvo životného prostredia čelí kritike za počínanie pri rozdávaní dotácii na obnovu domov z plánu obnovy. Europoslanec Martin Hojsík hodnotí úvodné kolo výzvy zameranej na boj s klimatickou a energetickou krízou ako fiasko. Namiesto plánovaných 3 000 zmlúv podľa neho Budajov rezort podpísal iba 100.

Vyzýva preto, aby vyhlásenie ďalšej výzvy naplánované na 10. marca odložili a parametre nastavili tak, aby bola výzva dostupnejšia aj pre najzraniteľnejšie skupiny. Za nízkym záujmom vidí vysokú finančnú spoluúčasť a tiež to, že doteraz sa finančné prostriedky vyplácali spätne. "Aj tie úpravy, ktoré navrhuje poverený minister Budaj stále pomáhajú viac tým, ktorí majú peniaze, namiesto tých, ktorí sú ohrození energetickou chudobou a tú pomoc skutočne potrebujú. Vyzývam preto ministra ale aj premiéra, aby tú výzvu prepracovali tak, že bude pomáhať tým, ktorí to skutočne potrebujú," vyjadril sa europoslanec Martin Hojsík.

"Ministerstvo životného prostredia SR sa ostro ohradzuje voči publikovanej kritike. 3. marca 2023 informovalo verejnosť o podmienkach pripravovanej novej výzvy, ktorá prinesie vyššiu intenzitu pomoci a zjednodušenia. Informácie o zmenených podmienkach budú zverejnené 10. marca 2023 na www.obnovdom.sk," uviedlo v stanovisku Ministerstvo životného prostredia SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy