Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Päť rokov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyšli ľudia opäť do ulíc
Zdielať na

Päť rokov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyšli ľudia opäť do ulíc

BRATISLAVA / Plné námestia pred piatimi rokmi vytvorili taký silný tlak na vládu, že si napokon vynútili jej rekonštrukciu. Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyrazili do ulíc opakovane desaťtisíce ľudí. Masovosťou predčili aj protesty po kauze Gorila. Pred piatimi rokmi prišlo demonštrovať najviac ľudí od čias Nežnej revolúcie. Aj v utorok, 21. februára, sa do ulíc slovenských miest vrátili ľudia. I keď v skromnejšom počte, ale predsa. A to s jasným odkazom: Nezabúdame!!

Na protest voči vtedajšiemu systému a z úcty voči Jánovi a Martine sa na námestiach vtedy schádzali tisíce slušných ľudí. Po piatich rokoch síce masy nevidieť, ale účastníci sa zhodujú na jednom - odkaz zbytočnej smrti mladých ľudí si treba pripomínať pravidelne. 

Zlomové udalosti spred piatich rokov sa na Námestí SNP v Bratislave prišlo pripomenúť asi tisíc ľudí. Spomienky na Jána a Martinu sa na námestí v Banskej Bystrici zúčastnili desiatky Banskobystričanov. Podujatie sa nieslo v tichej komornej atmosfére. V Banskej Bystrici doteraz nevybrali miesto, kde by stál pevný pamätník, organizátori preto priniesli biele kamienky s odkazmi. Tie budú putovať po celom meste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy