Polojasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Púchovská samospráva chce zrekonštruovať športové ihrisko, obyvateľov okolitých bytoviek to pobúrilo
Zdielať na

Púchovská samospráva chce zrekonštruovať športové ihrisko, obyvateľov okolitých bytoviek to pobúrilo

PÚCHOV / Na Považí sa rozpútal vážny spor. Predstavitelia púchovskej radnice totiž plánujú revitalizáciu ihriska pri Gorazdovej základnej škole. Ale viacerí obyvatelia Púchova sú proti.

Pri základnej škole je aktuálne starší športový areál. Magistrát Púchova predstavil svojim obyvateľom vizualizáciu, ako by mohol vyzerať, keby ho obnovili. No ľudia, ktorí žijú v okolitých panelákoch, vravia, že by im to prinieslo horšie bývanie. "Prekáža nám to, je to blízko bytoviek, a ten štandard a komfort bude narušený pre tých ľudí, čo tam bývajú. Každý si vie predstaviť, ak máte tu okno a tu máte nejaký štadión, tak ako tam máte žiť. Máte tam svetelný smog, bude tam hluk, prostredie zničené, kto tam bude bývať, my tam bývame 60 rokov," povedali obyvatelia. 

Miestni poukazujú aj na to, že pri tomto zámere by malo padnúť za obeť 56 stromov. A mnohí Púchovčania podpísali petíciu proti tomuto výrubu. "Sú tam posadené stromy, ktoré sadili moji rodičia, ja som ich chodievala polievať, rastú 50 rokov, aby tam bola taká zeleň, aká tam je," dodala obyvateľka mesta. Podľa manažéra MŠK Púchov Lukáša Raníka z troch štvrtín sú to brezy, alergény, ktoré v priestore školy nemajú čo robiť. "No keď stromy vyrežeme, bude tam adekvátna náhradná výsadba," dodal Raník. 

Predstavitelia mesta teda naďalej obhajujú svoj plán. "Či bude mať ihrisko väčšie alebo menšie rozmery, verte mi, k revalitizáciám ihrísk musí dôjsť," uviedla primátorka Púchova Katarína Heneková. Podľa Raníka na rozvojový proces potrebujú nové ihrisko s umelou trávou v štandardných rozmeroch. Problém, ktorý vyústil do naozaj ostrého sporu, nebude jednoduché vyriešiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy