Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prezidentka zavítala do fabriky najväčšieho zamestnávateľa na Spiši
Zdielať na

Prezidentka zavítala do fabriky najväčšieho zamestnávateľa na Spiši

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Najväčší zamestnávateľ na Spiši, spoločnosť Embraco, mal v stredu, 8. februára, vzácnu návštevu. Medzi výrobné stroje zavítala prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezidentka Zuzana Čaputová v rámci svojej cesty po východnom Slovensku zavítala aj do fabriky najväčšieho zamestnávateľa na Spiši. Zaujímali ju ich problémy. Do Embraca dorazila s meškaním, a to po deviatej ráno. Po krátkom zvítaní nasledovalo rokovanie s riaditeľom. To bolo za zatvorenými dverami. "V rámci rokovania sme predstavili našu firmu a následne sme rokovali o aktuálnej situácii na trhu a vývoji zamestnanosti. Rozhodla sa navštíviť aj veľkého zamestnávateľa s cieľom pochopiť to, akým spôsobom sa nám darí, aj to, akým spôsobom vnímame celú energetickú krízu a recesiu v rámci hospodárstva Európskej únie," uviedol Tomáš Kandra, riaditeľ Embraco Slovakia.

Táto spoločnosť prednedávnom bojovala s dosahmi krízy, keď museli prepustiť množstvo zamestnancov. Delegácia zavítala aj do výrobných priestorov spoločnosti. Niektorých zamestnancov táto návšteva potešila. Prezidentka následne bez poskytnutia rozhovorov novinárom pokračovala vo svojom programe v kežmarskom okrese. Svoju východniarsku cestu ukončila v evanjelickom drevenom kostolíku v Kežmarku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy