Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V parlamente skolaboval jeden z poslancov. Odviezla ho záchranná služba
Zdielať na

V parlamente skolaboval jeden z poslancov. Odviezla ho záchranná služba

BRATISLAVA / Počas diskusie k rozpočtovým výdavkom jeden z poslancov v pléne skolaboval. Schôdzu náhle prerušil podpredseda parlamentu Juraj Blanár.

„Poprosím okamžite zavolať záchranku a poskytnúť pomoc,“ oznámil Blanár. Podľa informácií TV JOJ ide o poslanca Martina Beluského, ktorý odpadol na svojom mieste v pléne. Beluský bol po krátkej chvíli opäť pri vedomí, bola však privolaná záchranná služba. Tá poslanca odviezla do nemocnice.

Rokovanie parlamentu tak bude pokračovať až po 15. hodine. Oznámil to v pléne Boris Kollár, predseda NR SR. "Do 15.00 h sa prerušilo rokovanie, poslanec je stabilizovaný a pri vedomí," uviedla Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.

"Podľa informácií, ktoré mám, je stabilizovaný, komunikuje a cíti sa podstatne lepšie. Cez to všetko si ale myslím, že mal by si na svoje zdravie dať pozor a mal by si dať dôkladne vyšetriť celý zdravotný stav," uviedol Kollár. Pochválil aj poslanca Juraja Blanára. "Musím povedať, že pán poslanec Blanár veľmi dobre zareagoval, dal vypnúť kamery a okamžite zavolal záchranku," doplnil Kollár.

Celé vyjadrenie Borisa Kollára si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy