Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zhromaždenie v Michalovciach v súvislosti s vraždou Eriky ukončil konflikt medzi kotlebovcami a rómskou komunitou
Zdielať na

Zhromaždenie v Michalovciach v súvislosti s vraždou Eriky ukončil konflikt medzi kotlebovcami a rómskou komunitou

MICHALOVCE / V Michalovciach sa konalo zhromaždenie na pamiatku zavraždenej 46-ročnej Eriky. Na námestie prišlo viac ako 2 000 ľudí. Medzi nimi bola aj početná skupina kotlebovcov a aj členov rómskej komunity. Zhromaždenie muselo byť predčasne ukončené.

Organizátori zhromaždenia chceli, aby prebehlo v pokojnej atmosfére. Na mieste boli bezpečnostné zložky i antikonfliktný tím, nakoľko vznikli obavy, že by mohlo dôjsť k stretu prívržencov Mariána Kotlebu s rómskou komunitou. Polícia bola preto v pohotovostnom režime. 

​Zhromaždenie začalo o pätnástej hodine štátnou hymnou a minútou ticha za zosnulú 46-ročnú Eriku. Potom si vzali slovo organizátori, ktorí odsúdili tento trestný čin a prihovorili sa ľuďom, ktorí na zhromaždenie prišli. Išlo približne o 2 000 návštevníkov. Po čase prišiel na zhromaždenie aj Marián Kotleba so svojimi prívržencami. Nastal menší konflikt medzi nimi a rómskou komunitou, dochádzalo najmä k verbálnym útokom. Organizátor napomínal obe strany, aby zachovali pokoj. Slovo na pódiu napokon dostal aj Marián Kotleba. Vzhľadom na búrlivú atmosféru bolo zhromaždenie po polhodine ukončené.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy