Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Petra Vlhová získala druhé miesto v obrovskom slalome Svetového pohára
Zdielať na

Petra Vlhová získala druhé miesto v obrovskom slalome Svetového pohára

Zdroj: TASR

SEMMERING / Petra Vlhová obsadila druhé miesto v pretekoch obrovského slalomu Svetového pohára v lyžovaní. Vo finále bola od nej o 13 stotín sekundy rýchlejšia Američanka Mikaela Shiffrinová. Na tretej pozícii skončila líderka v hodnotení disciplíny Marta Bassinová z Talianska.

Shiffrinová mala po prvom kole sľubný náskok 72 stotín a hoci v druhom kole predviedla piatu najrýchlejšiu jazdu, stačilo jej to na 78. víťazstvo v prestížnom seriáli. Vlhová, ktorá bola v druhom kole najrýchlejšia, si práve v rakúskom stredisku pripísala prvý triumf v obrovskom slalome Svetového poháru. Pred štyrmi rokmi v Semmeringu zvíťazila pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a Tessou Worleyovou z Francúzska.

Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka dosiahla 62. pódiové umiestenie v kariére a piate v tejto sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v talianskom Sestriere bola tiež dvakrát na bronzovom stupienku, raz v slalome a raz v obrovskom slalome.

Obrovský slalom v Semmeringu bol náhrada za zrušené preteky v rakúskom Söldene. Premiérové podujatie tejto sezóny SP 24. októbra organizátori museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy