Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Matovič vytiahol na Richarda Sulíka obvinenia z korupcie. Dôkazy si necháva na predvolebnú kampaň
Zdielať na

Matovič vytiahol na Richarda Sulíka obvinenia z korupcie. Dôkazy si necháva na predvolebnú kampaň

BRATISLAVA / Igor Matovič vytiahol na niekdajšieho koaličného partnera Richarda Sulíka obvinenia z korupcie. Dôkazy si však necháva na predvolebnú kampaň. Rovnako tvrdí, že bývalý poslanec za jeho hnutie Ján Krošlák chcel uplácať policajtov. Neoznámením týchto zistení však sám Matovič mohol spáchať trestný čin.

Závažné obvinenia poslanca, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke OĽaNO, vytiahol Igor Matovič bezprostredne po páde vlády. Prečo si toto tajomstvo nechával dva roky pre seba už nepovedal. Ján Krošlák údajne usvedčujúce SMS správy vysvetľuje inak. "Bola to konverzácia v zmysle, že keď chceme bojovať proti veľkým rybám, mal by policajtov poriadne zaplatiť," vyjadril sa nezaradený poslanec Ján Krošlák.

A ušlo sa aj šéfovi SaS

"Mám dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka, ktoré zverejním počas predvolebnej kampane," povedal Igor Matovič. Richard Sulík obvinenia odmieta a cez hovorcu odkázal, že zvažuje voči Matovičovi právne kroky. "Národná rada je semenište takýchto informácií, ale nemám žiadnu relevantnú informáciu, ale keď to takto je, ako Igor Matovič hovorí, tak aj pevne verím, že to orgány činné v trestnom konaní toto naozaj preveria a vyšetria," vyjadril sa 15. decembra 2022 v relácii Na hrane Richard Sulík. 

Polícia zatiaľ nechce prezradiť, či v najbližšom čase bude klopať na dvere poslancovi Krošlákovi a Richardovi Sulíkovi a ani to, či bude zisťovať, prečo Igor Matovič tieto skutočnosti nenahlásil skôr. "Vo všeobecnosti môžeme uviesť, že sa polícia dôsledne venuje všetkým podozreniam z trestnej činnosti, o ktorých sa relevantným spôsobom dozvie. Ku konkrétnym podaniam sa bližšie vyjadrovať nie je možné, aby nedochádzalo k prípadnému mareniu úkonov polície," povedala Karolína Barinková, hovorkyňa prezídia policajného zboru. 

Podľa rektorky policajnej akadémie to pokojne môže byť aj prostredníctvom tlačovej konferencie. "Jednak preverovať tie skutočnosti, ktoré boli oznámené, ale jednak preverovať, prečo nebol ten trestný čin oznámený a či sa ten, ktorý to verejne vyhlasuje, sám v tejto skutočnosti nedopustil trestného činu," povedala rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy