Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ovláda svet George Soros? Minister Káčer sa zasmial a toto odkázal Ficovi
Zdielať na

Ovláda svet George Soros? Minister Káčer sa zasmial a toto odkázal Ficovi

BRATISLAVA / Kto je vlastne George Soros, na ktorého sa často odvolávajú nielen bežní Slováci, ale aj expremiér Robert Fico? Aká je jeho úloha v súčasnom svete a čo robí na našom území? Jane Krescanko Dibákovej odpovedal v relácii TV JOJ Analýzy Na hrane minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer.

"Smejem sa. Tridsať rokov som sa venoval diplomacii. Bol som vo významných funkciách, mám prísne tajnú previerku. Čítal som neverejné analýzy," reagoval.

S tým súvisí aj to, že sa dostal k mnohým dokumentom, ktoré bežnej spoločnosti nie sú dostupné. "Možno patrím k malej skupine ľudí, ktorá vie, ako svet funguje. Vždy sa veľmi smejem na tom, keď počujem konšpirácie, ako svet funguje, že ho riadi malá skupina ľudí."

Šéf rezortu diplomacie odmieta, že svet riadi jeden človek. "Pri všetkej úcte, 90-ročný starček. Viete, keby som šiel do krčmy v mojej dedine, a tam by mi to rozprávali chlapi, vysvetľujem im to. Ale keď to hovorí človek, ktorý bol trikrát premiérom, číta prísne tajné správy, vie, že to, čo rozpráva, je totálna sprostosť, už ma to dvihne zo stoličky a pýtam sa, aký je tvoj cieľ, keď to rozprávaš," krútil hlavou Káčer. "Nevieme sa zorganizovať ani v rámci štátu, nie to, aby nám rozkazoval nejaký starček."

Káčer pridal v relácii Analýzy Na hrane zaujímavú myšlienku. "Bol by som rád, kebyže sa to dá zorganizovať tak, že vytvoríme skupinu päťdesiatich múdrych a vzdelaných ľudí, ktorí svet zorganizujú. Svet je plný chaotických rozhodnutí, funguje tak, ako náš bežný život," vysvetlil.

Pozrite si celú časť relácie Analýzy Na hrane s ministrom zahraničných vecí Rastislavom Káčerom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy