Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čaká nás príjemný jesenný víkend
Zdielať na

Čaká nás príjemný jesenný víkend

Zdroj: unsplash.com/bruce-mars

BRATISLAVA / Záver pracovného týždňa priniesol síce zrána na mnohé miesta hmly, ale tie sa rozplynuli a mali sme nádherný jesenný deň, keď tie najteplejšie lokality mali viac ako 15°C.

Máme pred víkendom a hoci máme predstavu, že sa počas víkendu počasie zhorší, tak tento víkend bude výnimkou. Počasie bude ovplyvňovať tlaková výš so stredom nad stredom Európy a všetky atmosférické fronty pôjdu po obvode tohto vysokého tlaku. Znamená to, že oblakov bude málo, ale zrána a predpoludním pozor na hmlu alebo nízku oblačnosť v nižších polohách. Bude teplo, denné maximum od 10 do 15°C, na miestach s dlhšie trvajúcou hmlou okolo 7°C. 

Nedeľa bude veľmi podobná, zmena nastane v pondelok

Pondelok bude zľahka iný. Hmla a oblaky vydržia v nižších polohách aj počas celého dňa, len ojedinele sa do nížin pozrie slnko. Denná pondelková teplota bude od 6 do 11, pri slnečnej oblohe do 14°C. Aj keď je dnes Martina, sneh nečakajme. Martin je deň, keď sa z klimatologického hľadiska objavuje v polohách okolo 300 m prvé sneženie. Tento rok sa neobjaví snehová vločka ani na našich horách. Predpovedné modely z dnešného dňa naznačujú, že aj keď je chladnejší vzduch pomerne blízko k nášmu územiu, najbližšie dni sa na návštevu k nám nechystá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy