Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stále na mŕtvom bode: Vláda sa nedohodla s protestujúcimi lekármi. Má už len tri týždne
Zdielať na

Stále na mŕtvom bode: Vláda sa nedohodla s protestujúcimi lekármi. Má už len tri týždne

BRATISLAVA / Ani lekárskych odborárov s OĽaNO posun neprinieslo. Vláda má už len približne 3 týždne na to, aby sa dohodla s viac než dvoma tisíckami lekárov, ktorí podali výpovede. Tým nejde len o platy. Mnohých lekárov trápi aj to, čo v anonymnej výpovedi popísala lekárka.

Nejde len o platy, pre ktoré zo Slovenska medici odchádzajú. Lekári vysvetľujú pacientom: Vy ešte nevidíte, do akého stavu sme sa dostali, ale my už áno. Takéto anonymné vysvetlenie nám poslala skúsená lekárka, ktorá sa pridala k vyše 2 tisíckam kolegov vo výpovedi. "Viaceré oddelenia sú nefankčné pre nedostatok sestier," povedala lekárka. 

Lekárske odborové združenie dnes pokračovalo v stretnutiach s parlamentnými stranami. Lekári v tejto situácii navyše dostávajú viac ponúk ako obvykle. "Aj OĽaNO potvrdilo, že naše požiadavky sú opadstatnené ale riešenie je v nedohľadne," uviedol predseda Lekárskeho odborového združenia Pater Visolajský. "Lekárov často volajú do zahraničia," povedal Visilajský.

Aj spomínaná lekárka ale hovorí, že najradšej by ostala liečiť svojich pacientov v nemocnici. Minister zdravotníctva už minulý štrvrtok avizoval, že ponúknu odborárom návrh memoranda. O 4 dni ale návrh stále nie je spripomienkovaný a teda ani posunutý odborárom. "Návrh memoranda bol zaslaný aj iným rezortom," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Petra Lániková. "Na dohodu máme ešte mesiac," poveal Visolajský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy