Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Štyri promile za volantom na pravé poludnie. Opitý vodič spôsobil kolíziu na parkovisku plnom žiakov
Zdielať na

Štyri promile za volantom na pravé poludnie. Opitý vodič spôsobil kolíziu na parkovisku plnom žiakov

LUČENEC / Takmer 4 promile nafúkal Lučenčan, ktorý takmer na pravé poludnie v okolí niekoľkých škôl poškodil auto, v ktorom sedel mladý študent. Opitý vodič bol podľa svedkov agresívny a z miesta dokonca odišiel.

Ku kolízii došlo krátko popoludní na parkovisku oproti stavebnej školy. Vodič, ktorý odbočoval z hlavnej tu narazil do auta mladého študenta. "Vodič, ktorý nabúral do neho tak on išiel zľava, bez smerovky, vletel tam rovno dn a spolužiak dal brzdu, lebo išli oproti seba, Tento vodič nič, on proste ešte pridal plyn, narazil doňho, začal na neho niečo kričať cez okno, cúvol, odišiel preč," povedal sveedok incidentu. 

Zo spôsobu jeho jazdy aj komunikácie bolo študentom jasné, že je zrejme opitý. V jazde pokračoval ďalej po parkovisku, mladíci sa rozbehli za ním. Medzitým volali policajtov. "Pri dokumentovaní nehody bol podrobený dychovej skúške, pričom nafúkal 3,83 promile alkoholu. Pri opakovaných dychových skúškach nafúkal 3,92 a 3,98 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

48-ročného vodiča zadržali a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Sudca v tzv. superrýchlom konaní rozhodol o treste. Na dva roky dostal zákaz šoférovať a uložil mu podmienečný trest 4 mesiace so skúšobnou dobou na 1 rok. Škodu na aute, do ktorého narazil, odhadli na 500 eur. Mohlo sa to však skončiť aj oveľa horšie. V okolí bolo totiž v tom čase množstvo ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy