Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čakanie na vládne opatrenia na zmiernenie energokrízy začína pripomínať Čakanie na Godota
Zdielať na

Čakanie na vládne opatrenia na zmiernenie energokrízy začína pripomínať Čakanie na Godota

BRATISLAVA / Ako to bude s cenami energií, by sme sa mali najnovšie dozvedieť pred Vianocami. V diskusnej relácii TV JOJ Na hrane to oznámil minister Hirman. Načasovanie mu ale nesedí úplne presne s Igorom Matovičom. Už celé mesiace sa dozvedáme len to, že opatrenia budú, ale neskôr.

Všetok čas sveta má naša vláda v prípade predstavení opatrení na zmiernenie energetickej krízy pre ľudí. Ako to presne bude vyzerať stále nevieme. Minister Hirman sa v diskusnej relácii TV JOJ Na hrane vyjadril štýlom, ako keby sme boli v štandardnej situácii. "Ceny domácností ako x rokov dozadu sa budú stanovovať začiatkom decembra. Ako každý rok," oznámil. Šéf rezortu hospodárstva by si ešte mohol zladiť kalendár s ministrom financií. Ten v stredu na vláde oznámil iný dátum. "Do dvoch troch týždňov," vyjadril sa.

Úplne inak to vidí opozícia, ktorá vládu dlhodobo obviňuje z nečinnosti. "Ľudia sa opäť nedozvedeli koľko budú platiť," povedal Kamenický. Že sa nenachádzame v bežných časoch naprieč celým rokom neupozorňuje len opozícia, ale aj analytici. Na liknavosť upozorňuje kabinet Eduarda Hegera, aj Národná banka Slovenska.

Skôr mohlo byť napríklad v apríli, keď vládu kritizovala prezidentka. "Povinnosť pomôcť opakovane a v dostatočnej výške tak, aby niektorí ľudia neprišli aj o bývanie," napísala na sociálnu sieť. Heger najskôr oznámil, že by to bolo dobré pred Veľkou nocou, tá sa ale potom pretavila do jari a neskôr horúceho leta. Keď to bolo odložené na koniec augusta, neposunulo sa to o týždeň, ale o ďalšie dva mesiace. Teraz máme nového ministra a ako to vyzerá momentálne, alebo skôr nevyzerá s opatreniami už vieme. Najbližšie o dva týždne, či v decembri? Jeden, aby sa v tom vyznal, alebo nevyznal?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy