Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vlaková nehoda vo Vrútkach má podľa interného vyšetrovania železníc vinníka
Zdielať na

Vlaková nehoda vo Vrútkach má podľa interného vyšetrovania železníc vinníka

VRÚTKY / Podľa ľudí zodpovedných za chod železníc môže za júnovú nehodu vlakov pri Vrútkach rušňovodič, ktorý mal na starosti odtiahnutie pokazeného vlaku. Pri tejto havárii sa zranili desiatky ľudí, medzi nimi aj železničiari. Polícia v tomto prípade zatiaľ nikoho neobvinila, pretože čaká na výsledky znaleckého dokazovania.

Nehoda sa stala, keď mal pomocný rušeň odtiahnuť vlak, ktorý uviazol na železničnej trati medzi Žilinou a Martinom. "Pri nehode prišlo k zraneniu 74 osôb, z toho 15 bolo ťažko zranených cestujúcich, traja ťažko zranení pracovníci, 1 ľahko zranený zamestnanec a 55 ľahko zranených cestujúcich," informuje hovorkyňa Ria Feik Achbergerová.

Podľa vnútorného vyšetrovania Železníc Slovenskej republiky spolu so zástupcami dopravcu - Železničnej spoločnosti Slovensko, by mal byť vinníkom tejto havárie strojvodca pomocného rušňa, ktorý mal odtiahnuť pokazený vlak. "Príčinou vzniku nehody bola nesprávna technológia jazdy a nedodržanie obmedzenia rýchlosti platné pre posun medzi dopravňami a bola prekročená rýchlosť pri posune," povedala Ria Feik Achbergerová.

Polícia krátko po tejto udalosti začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, avšak tento prípad ešte zďaleka neukončila. "V predmetnej veci naďalej prebieha vyšetrovanie, ktorého súčasťou je aj rozsiahle znalecké dokazovanie," dodáva policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Celková priebežná škoda bola vyčíslená na vyše 4 milióny eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy