Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Výbor k alkoholu za volantom: Podnikateľovi vodičský preukaz súd nezobral. Žiadny prokurátor sa neodvolal, povedal Krúpa (OĽaNO)
Zdielať na

Výbor k alkoholu za volantom: Podnikateľovi vodičský preukaz súd nezobral. Žiadny prokurátor sa neodvolal, povedal Krúpa (OĽaNO)

BRATISLAVA / Poslanci parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť v pondelok, 17.októbra, riešili opitých vodičov. Prizvali si k rokovaniu aj generálneho prokurátora a policajného prezidenta.

Predseda výboru Juraj Krúpa okrem iného poukázal na prípad, ktorý sa stal v Bratislave deň pred tragickou nehodou na zastávke Zochova v Bratislave, keď miestny podnikateľ  havaroval s rovnakým promile. Dostal síce mastnú pokutu a náhradu škody, ale súd mu vodičský preukaz neodobral. Doteraz sa podľa jeho informácií žiadny prokurátor voči rozsudku neodvolal.

"Mám sľúbené od generálneho prokurátora, že sa tejto veci bude venovať, že prokurátor sa tejto veci nevenoval a nedal odpor. Podľa mňa je takýchto prípadov oveľa viac," vyjadril sa predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť a poslanec Juraj Krúpa.

"Tento prípad som do dnešného dňa nepoznal. Zajtra uložím pokyn preskúmať postup dozerajúceho prokurátora a tak, ako tomu bolo doposiaľ, ak zistím pochybenie, bude vyvodená zodpovednosť," povedal generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Súvisiace články