Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Občianske hliadky pôsobia v lokalitách, kde žijú špecifické komunity či neprispôsobiví obyvatelia
Zdielať na

Občianske hliadky pôsobia v lokalitách, kde žijú špecifické komunity či neprispôsobiví obyvatelia

ZVOLEN / Občianske hliadky sa Mestskej polícii vo Zvolene rokmi osvedčili. Pôsobia v lokalitách, kde žijú špecifické komunity či neprispôsobiví obyvatelia. Nedávno stáli pri záchrane života staršej panej, ktorá odpadla.

Občianska hliadka je súčasťou mestskej polície. MsP si spoluprácu s chlapmi z nej pochvaľuje. "Zvolen začal s občianskou poriadkovou službou asi pred šiestimi rokmi. Títo ľudia, ktorí sú znalí v tej svojej problematike, znalí miestne a poznajú si tých ľudí, sú zároveň rešpektovaní, sú autoritami," povedal náčelník MsP Zvolen Juraj Chabada. 

Občianske hliadky mestským policajtom pomáhajú vyvažovať hliadkovú činnosť vo všetkých lokalitách mesta v denných ako aj v nočných režimoch. Pôsobia aj na železničnej stanici, kde sa často zdržiavajú neprispôsobiví občania. "Najčastejšie problémy riešime alkohol na verejnosti, aby tu bol poriadok a na verejných priestranstvách dohliadame na bezpečnosť," uviedol Dušan Kandráč, Občianska hliadka Zvolen. 

Nedávno dokonca boli členovia občianskej hliadky pri záchrane ženy, ktorá skolabovala pred obchodom. "Jedna pani odpadla, zavolali sme prvú pomoc, zostali sme pri nej, kým prišla zdravotná pomoc," povedal Róbert Hakel, Občianska hliadka Zvolen. Len za uplynulý rok sa na mestskú políciu vo Zvolene obrátilo takmer 3100 občanov s rôznymi podnetmi, preto je šestica chlapov, ktorí tvoria občiansku hliadku pre zbor efektívnou a osvedčenou výpomocou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy