Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Agresívny muž v nemocnici behal po oddeleniach a vulgárne nadával personálu. Vraj hľadal priateľku
Zdielať na

Agresívny muž v nemocnici behal po oddeleniach a vulgárne nadával personálu. Vraj hľadal priateľku

ŽILINA / V Žilinskej nemocnici museli zasahovať policajti. Rozzúrený muž nahnal poriadny strach zamestnancom na jednom oddelení. Dôvodom jeho agresie malo byť, že nedokázal nájsť svoju priateľku, ktorú do nemocnice podľa jeho slov mali priviezť.

Muž najskôr svoju partnerku hľadal na urgentnom príjme, následne behal po celej nemocnici. Na neurológii sa jeho agresivita vystupňovala. "Muž ako prichádzal práve prichádzala aj sestra s pacientkou na vozíku vchádzali na oddelenie. Medzi dverami sa mu podarilo sestričku zastaviť, vtedy na ňu, našťastie, nezaútočil fyzicky," opísala incident hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Žiline, Lenka Záteková.

Na adresu sestry a nemocnice padali vulgarizmy a muž si nechcel nechať vysvetliť, že žena ktorú hľadá na oddelení hospitalizovaná nie je. "Následne sa sestre podarilo zavrieť dvere tak, aby nevbehol na oddelenie a neohrozil aj pacientov a už komunikovali len cez dvere, ktoré následne rozbil," doplnila hovorkyňa Záteková. 

Poranil si pri tom ruku. Krvavé stopy nechal vo výťahu a z nemocnice odišiel. "V súvislosti s touto udalosťou vykonávame opatrenia s cieľom objasnenia a určenia kvalifikácie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. "Žiaľ, nie je to prvýkrát, kedy došlo v našej nemocnici k niečomu podobnému," konštatovala hovorkyňa nemocnice, Lenka Záteková. 

Zdravotníci sa na urgentnom príjme s agresívnymi pacientami stretávajú pomerne často. Neprijateľne sa správajú prevažne tí, ktorí sú pod vplyvom a na zdravotníkov útočia aj fyzicky. "Je to urgent, chodia sem matky s deťmi, keď sem niekto príde a vykrikuje, je to neprijateľné," vyjadril sa sanitár z urgentného príjmu, Ivan Gonda. Pomohli by záchytky, tie však už roky nefungujú. "Podnapití ľudia by mali smerovať niekde inde a nie sem k nám," doplnil Ivan Gonda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy